Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma pustite maske. Treba li nabaviti respiratore? Znam jednog malinara s dobrim vezama u Kini
@Zanovijetalo A zašto diskriminirati uzgajivaće jagoda, pa i oni su ljudi, znaju nabaviti respiratore 😁
hajde maske, ali cemu rukavice ? dezinfekcija je na svakom koraku
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Mislim da je maska dobra stvar, ali rukavice ne mogu skontati. Bolje je redovno prati i dezinficirati ruke, rukavice su samo dobar medij za prenos virusa. Najbolje je kad odeš na kasu, teta nosi rukavice od početka smjene i uredno dodirne svaki proizvod koji si kupio. A ne dezinficira rukavice nikako. Onda ljudi kad dođu kući, ne skinu rukavice, nego pravo za kvaku, pa ih onda, dok skidaju, dodirnu sto puta. Nisam siguran čemu te rukavice doprinose?
Ja samo vidim cifre od 500 - 1000 KM. ostalo ne treba ni čitati.
Ja samo vidim cifre od 500 - 1000 KM. ostalo ne treba ni čitati.
Ja samo vidim cifre od 500 - 1000 KM. ostalo ne treba ni čitati.
Kvalitet maski upitan!
Šta učimo u 21 vijeku. Na hajr i na dobro.
Maske imaju neku logiku ali rukavice nikakvu. Pogotovo kada vidimo pojedine politicare nemaju maske a imaju radne platnene rukavice. A drze press konferenciju ili daju izjavu za medije. I onda trube trebaju maske trebaju rukavice itd. A sami to krse. Po ovome ovo je da se uzmaju novci. Odnosno da se trosi na kupovinu istih ili placanje kazni.
zna li neko konkretno koji clan kojeg zakona se primjenjuje za ove prekrsaje, odnosno da li ove kazne imaju ikakvo uporiste u zakonu ?
član 225, prenošenje zaraznih bolesti
Evo ja sam izgleda neupucen, necu slavit 1.maj zato sto postim..a oticu malo u prirodu, nisam bahil da u prirodi nosim masku, moras stvarno bit retard jaci.. a svi znamo: NEVER GO FULL RETARD!!
Izgleda da se virus - prije nego sto uopste krene ciniti stetu po plucima - prvo krene od krvi gdje se veze za ACE 2 receptore na crvenim krvnim zrncima - nakon cega (ne znam tacno kako jer nisam doktor) - uzrokuje trombozu krvi - a nakon toga i plucnu emboliju... Ako neko od doktora ima da cita - moze li pojasnit ovaj paradoks oko virusa ??
najužasnija mjera su maske. potpuno su nepotrebne a na njima se insistira jer djeluju psihološki podižu tenziju i strah što je potrebno za upravljanje masom. Opasna je logika maske da se nosi zbog pretpostavki da mozda štiti druge oko nas. Zašto je to opasna logika, pa zato što tom logikom može ostati zauvijek .
ZA NABAVKU RESPIRATOR NIJE POTREBNA BILO KAKVA DOZVOLA!!!! UVEZI, PLATI POREZ I CARINU I TO JE TO!!!! BOLJE DA JE MALINAR UVEZO NEGO DA JE RUSIJA, KINA ILI SAD DONIRALI!!!
Sto hoce da kaze da i u RS i u FBiH mozes prdit do mile volje , jer svi su sa maskama
Od ovih pc pravilnika ne nađoh federalne... Koga interesuje manji entitet? A najjače ovo: Kazna se često može prepoloviti ukoliko se.... Čuj često može, to kako ti na šalteru grah padne?
Ne vidim šta je tu neustavno napisati kaznu nekome ko se ne pridržava uputa.Ne nosiš zaštitnu masku ili rukavice. Ugrožavaš mene i moju djecu . I još se ljutiš što si dobio kaznu.
@gooUser1581886685 sta to virus se odbija od masku i rukavice? Pa si siguran jel
@gooUser1581886685 a zamisli taj dođe na sud i sudiji donese misljenje Svjetske zdravstvene organizacije ili ustavnog suda?! I onda sudinica ponisti kaznu. NE TREBA PLACATI KAZNE VEC NA SUD,PA NEK DRZAVA PLACA TROSKOVE POSTUPKA, a svakim danom uviđamo sve vise kako su ove mjere protuzakonite
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uhapsiti virus!