{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vodena bujica potkopava kuće u Živinicama, srušena najmanje četiri objekta

16.5.2014. u 12:43
780
87
Vodena bujica potkopava kuće u Živinicama, srušena najmanje četiri objekta
780
U naselju Golubinjak u Živinicama vodena bujica je izazvala ogromne probleme. Voda potkopava kuće, a neke su već urušene.
Enver Jukić, šef službe Civilne zaštite Živinice potvrdio je za Klix.ba da je ugroženo čak 500 stambenih jedinica. Evakuirano je između 170 i 200 osoba.

"Znamo da su se urušila najmanje četiri stambena objekta. Klizište ugrožava naselja Gračanica, Podgaj, Priluke... Imamo veliki broj klizišta koja prijete da bukvalno zatrpaju cijela naselja. Teška je situacija. Više ne znamo ni broj klizišta koja imamo", kazao je Jukić za Klix.ba.

Jukić je za Klix.ba u popodnevnim satima rekao kako stižu informacije o novim klizištima.

"Zasad nema informacija o novim urušavanjima, ali mnoge kuće su opasnosti. Ako bude novih padavina, ništa ne možemo garantirati", rekao je Jukić.

U Tuzlanskom kantonu je proglašeno stanje prirodne nesreće i došlo je do pokretanja više od stotinu klizišta na području općine Tuzla.

Došlo je do pokretanja klizište i u naselju Zenuni što ugrožava jedan stambeni objekat. Voda je potkopala put u naselju Šarenjak i prekinula u potpunosti saobraćaj na ovom putu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: