|

Voda ugrozila 20 kuća kod Viteza

Voda ugrozila 20 kuća kod Viteza
58
F
FENA
14.5.2019. u 11:11
10
komentara
58

dijeljenja
Voda ugrozila 20 kuća kod Viteza
Obilna kiša uzorkovala je poplave i klizišta u općinama Vitez, Novi Travnik i dijelu općine Travnik, dok u ostatku Srednjobosanskog kantona (SBK) za sada nema većih problema, rečeno je Feni u kantonalnoj Upravi za civilnu zaštitu.
"U naseljima Marosi i Rijeka, u općini Vitez, pojavila su se klizišta i poplave i ugroženo je oko 20-ak kuća, od čega je voda ušla u pet do šest kuća", kazala je šefica operativnog centra Zenada Čaušević.

U općini Novi Travnik, došlo je do izlijevanja rijeke Grlonice, a poplava ima u naseljima Stojkovići, Trenica, Rankovići i Bučići.

"U naselju Pečuj pojavila su se dva nova klizišta, u Opari jedno, dok je u selu Orašac ugrožen most", naglasila je Čaušević.

Kako je kazala, ekipe civilne zaštite bile su proteklu noć na terenu i u općini Travnik, u kojoj je ugrožen jedan dio naselja Gladnik.

Čaušević je istaknula kako u općini Bugojno voda nije za piće zbog čega je građanima preporučeno njeno prokuhavanje, dok je vodostaj povišen i u općini Busovača, ali osim poplavljenog zemljišta, nema ugroženih kuća.

"Sve ekipe su na terenu i sagledavaju stanje, a zasad nismo dobili informacije o problemima u ostalim općinama. Nadamo se da će se vodostaji i povući", istaknula je Čaušević.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...