{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Voda sinoć ponovno ugrozila Topčić Polje

F
21.6.2014. u 10:50
10
5
Voda sinoć ponovno ugrozila Topčić Polje
10
Voda sinoć ponovno ugrozila Topčić Polje
Foto: Klix.ba
Pripadnici Civilne zaštite Zenica uspjeli su sinoć i tokom noći vratiti nabujalu vodu u korito Starinskog potoka, koji se ponovno izlio i prijetio da ugrozi stambeni dio naselja Topčić Polje kod Zenice.
Nakon što je usljed sinoćnjeg nevremena, praćenog jakom kišom i vjetrom, došlo do izlivanja Starinskog potoka, voda je ponovno zaprijetila dijelu naselja Topčić Polje i Starkuće.

Štab Civilne zaštite je odmah reagovao i uz pomoć građevinskih mašina pripadnici Civilne zaštite su uspjeli vratiti vodu u korito.

Na jutrošnjem sastanku donesena je odluku da se nastavlja s aktivnostima na saniranju posljedica prirodne nesreće na prioritetnim lokacijama općine i u dane vikenda.

I dalje je fokus aktivnosti na raščišćavanju Topčić Polja i otkopavanju objekata uz slivove Starinski potok, Ciganski potok, Švabin potok i Orahovička rijeka, a radi racionalnijeg korištenja izvršit će se pregrupisavanje raspoložive mehanizacije na terenu.

Tokom vikenda nastavljaju se kontinuirana dežurstva u Općinskom štabu Civilne zaštite, Službi civilne zaštite i terenskom nadzoru, a Operativni centar Civilne zaštite neprekidno je u funkciji i za hitne slučajeve vezane za poplave i klizišta Centar se može pozvati na telefon 032/242-547.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: