{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pojačani radovi na sanaciji šteta na području ZDK-a

F
13.8.2014. u 15:44
2
1
Pojačani radovi na sanaciji šteta na području ZDK-a
2
Pojačani radovi na sanaciji šteta na području ZDK-a
Zahvaljujući pojačanim aktivnostima na sanaciji šteta od poplava i klizištva stanje na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) se normalizuje.
Prema izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite, trenutno na području mjesne zajednice Željezno Polje, u općini Žepče, rade tri teške građevinske mašine, koje je angažovala ova uprava i građevinska mehanizacija Oružanih snaga BiH.

Ove mašine su raspoređene i izvode radove na produbljavanju korita rijeke Željeznice na pravcu Donja Golubinja - selo Čole.

"Teren je dosta težak i teško je utvrditi, šta je ustvari bilo korito rijeke Željeznice, obzirom da je i putna komunikacija u potpunosti oštećena i djelomično odnešena izlijevanjem navedene rijeke", kaže direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Sead Đanović.

U blizini ovog lokaliteta službe općine Žepče su angažovale još dvije građevinske mašine, koje vrše probijanje putne komunikacije iz naselja Mjestova ravan prema seli Čole, kako bi se i ovaj alternativni putni pravac osposobio.

Na području općine Zenice intenzivno se radi na uklanjanju posljedica uzrokovanih prirodnim nepogodama, prije svega na raščišćavanju putnih komunikacija i održavanju minimalne prohodnosti na najugroženijim putnim pravcima nakon pojave novih klizišta.

I dalje mehanizacija radi na raščišćavanju nanosa u naselju Topčić Polje, a građevinska operativa radi i na drugim dijelovima općine, gdje se raščišćavaju putne komunikacije, naplavine i klizišta.

U općini Maglaj sanirani su lokalni putevi, a saobraćaj za naselje Donje Bradiće se odvija jednom trakom, jer se poduzimaju veće aktivnosti i nastavljaju radovi na rasčišćavanju spomenutog putnog pravca, koji je ugrožen velikim novim klizištem nakon poplava protekle sedmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: