BiH
0

Voda se povlači iz Pelagićeva

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Situacija se nakon poplava u Pelagićevu normalizuje, voda se povlači, a riješena je situacija i u najugroženijem dijelu sela Ćendići gdje su napravljeni odvodi, pa se voda povukla iz 25 ugroženih kuća.

Šef Civilne zaštite opštine Pelagićevo Slobodan Krstić rekao je da će biti održana sjednica Štaba Civilne zaštite za vanredne situacije, na kojoj će biti ukinuta odluka o proglašenju redovne odbrane od poplave, a formirana je i komisija za utvrđivanje štete.

"Uspjeli smo da prokopamo i napravimo odvode u Mjesnoj zajednici Ćendići, gdje je bilo najteže stanje, tako da se voda povukla i iz 25 domaćinstava. Nivo vode u lateralnom kanalu u odnosu na nedjelju opao je za gotovo 2,5 metra, tako da je sada situacija u potpunosti normalizovana i nema više ugroženih domaćinstava i privrednih subjekata", istakao je Krstić.

Nakon obilnih kišnih padavina, u nedjelju, 4. maja, izlile su se lokalne rječice i potoci, kao i lateralni kanal, pa je voda ušla u 35 domaćinstava i privrednih subjekata, a dvije porodice su bile privremeno evakuisane.