Vodovod građen 10 godina
7

Voda nije više san u Rakovici

Piše: N. J.
Foto: Općina Ilidža
Foto: Općina Ilidža
Stanovnici Rakovice u općini Ilidža konačno su dobili vodu. Nakon više od deset godina koliko je trajala izgradnja vodovoda u ovom naselju danas je na platou ispred Devete osnovne škole svečano je pušten u rad novoizgrađeni vodovodni sistem.

Vodovod u Rakovici svečano su otvorili premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, direktorica KJKP "Vodovoda i kanalizacije" Muamera Srna i ministar prostornog uređenja u Vladi Kantona Sarajevo Zlatko Petrović.

"Voda je kroz stoljeća bila i ostala neiscrpna inspiracija pjesnicima, književnicima, slikarima, muzičarima, filozofima kazali su neki od umjetnika, a grčki filozof Tales napisao je: 'Princip svih stvari je voda, sve dolazi iz vode i sve se pretvara u vodu'. Danas smo se ovdje okupili da svečano pustimo u rad vodovodni sistem Rakovica. Ovo je jedan od najvećih i najznačajnijih projekata Općine Ilidža, čija je izgradnja trajala dugi niz godina i u koji je uloženo 14 miliona maraka.

Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovom projektu, a posebnu zahvalnost dugujemo Vladi Kantona Sarajevo , KJKP Vodovodu i kanalizaciji, Agenciji za vodno područje rijeke Save, Federalnoj agenciji za zaštitu okoliša,te Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo.Građanima želim da dugo godina koriste ovu vodu", kazao je između ostalog načelnik Senaid Memić. Učenici Šeste osnovne škole upriličili su prigodan program za prisutne.

Vezani članci