Obiman dnevni red
0

VM razmatra Nacrt zakona o programu zaštite svjedoka

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH trebalo bi da na današnjoj sjednici razmatra Nacrt zakona o programu zaštite svjedoka u BiH, kao i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

U saopštenju Službe za informisanje Vijeća ministara BiH navodi se da će ministri sutra razmatrati Nacrt zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, prijedloge rješenja o imenovanju predsjedavajućeg i članova Odbora za unutrašnju politiku, kao i Odbora za ekonomiju Vijeća ministara BiH.

Na obimnom dnevnom redu, koji ima čak 71 tačku, nalaze se i nacrti više međunarodnih sporazuma, kao što je Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje sporazuma između BiH i Hrvatske o pograničnom saobraćaju, te Nacrt sporazuma između vlade Švedske i Vijeća ministara BiH o policijskoj saradnji.

Ministri bi trebalo da razmatraju i informaciju o izradi dokumenta "Akcioni plan za prevazilaženje posljedica pristupanja Hrvatske EU", kao i informaciju o korištenju "Taieks" instrumenta pomoći EU u institucijama BiH u 2011. godini. 

Početak sjednice zakazan je za 11.00 sati.