Obustava saobraćaja
89

Vlasti u Sarajevu najavile: I sanacija ulice Halida Kajtaza izvodit će se noću

FENA
Direkcija za puteva Kantona Sarajevo je, u skladu s usvojenim izmjenama i dopunama Programom održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica na području Kantona Sarajevo, krenula u realizaciju projekta sanacije ulice Halida Kajtaza na dionici od spoja s ulicom Tešanjska do kružnog toka.
Ugovorena je sanacija ulice ukupne dužine 365 metara. Ugovor za radove je potpisan na osnovu Okvirnog sporazuma s izvođačem kantonalnim javnim komunalnim preduzećem "Rad". Nadzor nad radovima vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Planirano je da izvođač radova započne radove u nedjelju 28. jula ove godine.

Ukupna ugovorena vrijednost radova je 114.580,09 KM. U okviru ovog projekta biti će izvršeno uklanjanje postojećeg asfalta, dosipanje i zbijanje donjeg nosećeg sloja - tampona s mjestimičnim kompletnim liječenjem do posteljice, nivelisanje i sanacija šibera i šahtova, te ugradnja dva sloja asfalta debljine 8cm+4cm.

Zbog velikog saobraćajnog opterećenja na saobraćajnici opredjelili smo se na izvođenje radova noću sa totalnom obustavom saobraćaja i preusmjeravanjem na alternativne pravce, dok će se u dnevnim uslovima obustavljati radovi na saobraćajnici i omogućavati odvijanje dvosmjernog saobraćaja. S tim u vezi, izvođaču radova je izdato Rješenje o izmjeni režima saobraćaja od strane Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, koje objavlujemo u prilogu ove informacije, saopćeno je Pres službe KS.

Kako je planirano, radovi će se odvijati u periodu od 22.00 do 06.00 sati svaku noć. Rok za završetak radova je 30 dana, odnosno do 27. augusta ove godine, s tim da je planiranom dinamikom predviđeno da se radovi završe i ranije.