Stanari ne odustaju
10

Vlasti obećale "vratiti" zelenu površinu ispred zgrade Loris, ali radovi ipak nastavljeni

Piše: D. B.
Nakon što su stanari stambeno-poslovnog objekta Loris u Sarajevu održali protestni skup zbog uništavanja zelenih površina oko zgrade, Općina Novo Sarajevo je obećala da će sve vratiti u prvobitno stanje, ali su radovi ipak nastavljeni.

Stanari su se pobunili zbog uklanjanja stabala i zelene površine ispred zgrade te su održali proteste i najavili održavanje sastanka s nadležnim institucijama kako bi se riješio ovaj problem. Njihovi zahtjevi su tokom sastanka usvojeni.

"Predstavnici stanara stambeno-poslovne zgrade Loris na Grbavici održali su sastanak s predstavnicima Općine Novo Sarajevo i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo na kojem su razgovarali o situaciji u ulici Topal Osman-paše. Nakon protesta stanara zbog sječe drveća i probijanja pristupnog puta, Općina je prihvatila njihov zahtjev da se sporna lokacija vrati u prvobitno stanje. Međutim, iako je ovakvo rješenje prihvatio i predstavnik Ministarstva saobraćaja KS i obećao da će Ministarstvo u narednim danima poništiti odluku kojom se dopušta gradnja ovog puta, danas je stanare dočekala potpuno drugačija situacija. Zadužena kompanija je započela radove na iscrtavanju taxi stajališta iako je nadležna inspekcija naložila da se obustave radovi", naveli su stanari zgrade Loris u saopćenju koje su dostavili portalu Klix.ba.

Stanari ističu da je ovo samo još jedan dokaz samovolje Ministarstva saobraćaja KS, ali da od svojih zahtjeva neće odustati te da je ovo najbolji primjer zbog čega izričito traže pismenu potvrdu svih obećanja