|

Vlasti nema, ali imaju "prioriteti": Federacija za nabavku vozila izdvaja više od milion KM

Vlasti nema, ali imaju "prioriteti": Federacija za nabavku vozila izdvaja više od milion KM
165
I. Č.
29.8.2019. u 18:38
61
komentara
165

dijeljenja
Vlasti nema, ali imaju "prioriteti": Federacija za nabavku vozila izdvaja više od milion KM Foto: A. K./Klix.ba
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine izdvaja blizu 1,2 miliona KM za nabavku 33 službena automobila.
Federalna vlada je na 188. sjednici, održanoj 22. augusta 2019. godine, prihvatila informaciju Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, utvrdivši tako prioritetnu listu za nabavku službenih vozila, u skladu s važećom uredbom o korištenju i nabavci automobila.

Najskuplje vozilo s prioritetne liste za nabavku je automobil potpredsjednika Federacije BiH za koji se izdvaja 90 hiljada konvertibilnih maraka. Za dva vozila namijenjena Ustavnom i Vrhovnom sudu Federacije BiH izdvaja se po 70 hiljada maraka."Daje se nalog Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH da pripremi Prijedlog odluke o nabavci vozila, koja će se u postupku javne nabavke realizirati iz planiranih sredstava, usvojenih Budžetom za 2019. godinu", navodi se u Službenim novinama FBiH.

Planiran je iznos od milion maraka za vozila s prve liste, namijenjena za potrebe organa i tijela Vlade FBiH i 80 hiljada maraka za vozila s druge liste, za potrebe Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH.Planirano je, u sklopu treće liste, izdvojiti po 60 hiljada maraka za nabavku vozila srednje klase Uredu Vlade FBiH za zakon i usklađenost s propisima EU, Arhivu FBiH, Federalnoj direkciji za robne rezerve, Agenciji za reviziju privatizacije FBiH i Uredu Vlade FBiH za EU integracije."Po preuzimanju novih vozila budžetski korisnici su dužni staviti na raspolaganje jedno vozilo, a Porezna uprava Federacije BiH osam vozila (u voznom stanju, ispravnih i spremnih za dalje korištenje), koje će se na osnovu evidentiranih zahtjeva dodijeliti drugom korisniku", navodi se u Službenim novinama FBiH.

Indikativno je da su se planovi o nabavci vozila kovali u vrijeme dok su se vodili neuspješni pregovori o formiranju vlasti na državnom i federalnom nivou.
Prijavi grešku


Komentari (61)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...