{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vlast na nivou BiH se može formirati bez dva HDZ-a, ali to ne bi bilo dobro"

S
13.5.2011. u 09:40
0
21
"Vlast na nivou BiH se može formirati bez dva HDZ-a, ali to ne bi bilo dobro"
0
"Vlast na nivou BiH se može formirati bez dva HDZ-a, ali to ne bi bilo dobro"
Bakir Izetbegović (Foto: Fotoservis)
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da vlast na nivou BiH može biti formirana bez dva HDZ-a, ali da to ne bi bilo dobro.
Nadam se približavanju stavova i formiranju jake vlasti bazirane na širokom konsenzusu koji će uključiti i HDZ-ove, rekao je Izetbegović.

Ističući da je normalizacija odnosa, odnosno bolja budućnost u regionu, nemoguća bez dijaloga, dogovora i kompromisa Izetbegović je ocijenio da su do sada popravljeni odnosi sa Zagrebom i Podgoricom.

"Slijedi nam Beograd, a bošnjački član Predsjedništva BiH sedam godina nije otišao u Srbiju", rekao je Izetbegović, dodavši da je predsjednik Srbije Boris Tadić dao nekoliko veoma prihvatljivih i ohrabrujućih izjava.

Bošnjački član Predsjedništva BiH naglasio je da je uvijek podržavao i da će podržavati jedinstvo islamske zajednice.

"Ako Srbi mogu imati patrijarha u Beogradu čija se ovlaštenja odnose i na Srbe u BiH, zašto Bošnjaci ne bi imali reisa u Sarajevu koji organizuje vjerski život Bošnjaka u Srbiji", rekao je Izetbegović za sarajevsko "Oslobođenje".

Podsjećajući da je podržavao muftiju Islamske zajednice Srbije Muamera Zukorlića, Izetbegović je konstatovao da je pogriješio.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: