{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vlast bez dva HDZ-a je opasnost za Federaciju i BiH"

S
18.3.2011. u 10:24
0
125
"Vlast bez dva HDZ-a je opasnost za Federaciju i BiH"
0
"Vlast bez dva HDZ-a je opasnost za Federaciju i BiH"
Nebojša Radmanović
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ocijenio je da formiranje vlasti u Federaciji BiH (FBiH) bez dva HDZ-a predstavlja opasnost ne samo za Federaciju, nego i za BiH.
Navodeći da Srbe niko nije spominjao pri formiranju vlasti u FBiH, Radmanović je negirao pravo da SDP BiH, za koji je rekao da se sam proglasio multietničkom partijom, imenuje na rukovodeće funkcije predstavnike iz svih naroda.

"Multietničnost je zastupljenost legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda", istakao je Radmanović podsjetivši da SNSD, kao političku partiju koja ima poslanike i u Federaciji, niko ništa nije pitao o formiranju vlasti u ovom entitetu.

Odgovornim za proces formiranja vlasti u FBiH predsjedavajući Predsjedništva BiH je označio SDP.

"Ukoliko SDP kao politička partija koja je dobila najviše bošnjačkih glasova ne shvati da je potrebno provoditi Dejtonski mirovni sporazum i ne shvati da je ključna riječ u BiH ravnopravnost, onda ćemo još dugo imati problem", istakao je Radmanović.

Za platformu četiri stranke iz FBiH Radmanović je rekao da je antidejtonska i da predstavlja pokušaj mijenjanja Ustava BiH.

"Tako se ne može ići u stabilno društvo koje će praviti reforme i koje će ići prema EU", poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: