BiH
0

Vlasenica bez vode, Domu zdravlja i Vodovodu isključena struja

FENA
Općinski odbor Srpske demokratske stranke (OOSDS) Vlasenica optužio je danas aktuelnu vlast SNSD-a da je odgovorna za teško stanje u općini, koja je do propasti dovela privredne subjekte i javne ustanove te time učinila nepodnošljivim život za građane.

Vlasenica je već dva dana bez vode, jer je "Vodovodu" isključena električna energija zbog čega ne mogu da osiguraju noramalno snabdijevanje vodom grada.

Teško stanje je i u Domu zdravlja, gdje je također isključena električna energija pa su građani ostali i bez ono malo usluga koje je pružala ta zdravstvena ustanova.

I Vodovodu, u koji je, prema tvrdnjama vlasti uloženo nedavno oko tri i po miliona KM, i Domu zdravlja je električna energija isključena zbog neodgovornog ponašanja aktuelne vlasti SNSD-a, koji godinama nisu izmirivali dugovanja za utrošenu električnu energiju zbog čega danas ispaštaju građani.

Poslije svih ovih slučajaeva, kao i nedavnih dešavanja u Šumskom gazdinstvu "Birač", građani Vlasenice se pitaju: - Kakva ih je ovo katastrofa zadesila, iako im je jasno da je sve ovo plod SNSD-ove vlasti, navodi u saopćenju OOSDS-a.