|

Vlahovljak, Rajkić i Karagić osuđeni na po 13 godina zatvora za zločine u Grabovici

Vlahovljak, Rajkić i Karagić osuđeni na po 13 godina zatvora za zločine u Grabovici
0
F
FENA
8.8.2007. u 12:30
1
komentara
0

dijeljenja
Vlahovljak, Rajkić i Karagić osuđeni na po 13 godina zatvora za zločine u Grabovici
Nihad Vlahovljak, Haris Rajkić i Sead Karagić osuđeni su danas pred Kantonalnim sudom u Mostaru na po 13 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog nad hrvatskim civilima u selu Grabovica, tačnije zbog ubistava troje članova obitelji Zadro i to Ivana, Matije i Mladena.
Zločin je počinjen 9. septembra 1993. godine, a optuženi Vlahovljak, Rajkić i Karagić bili su pripadnici Devete motorizovane brigade Prvog korpusa Armije BiH.

Inače, Kantonalni sud u Sarajevu već je na 10 godina zatvora osudio Enesa Šakraka za ubojstvo Ljubice Zadro i njezine trogodišnje kćeri Mladenke. Šakarak je u ovom slučaju bio svjedok.

Odvjetnik trojice osuđenih Fahrija Karkin presudu nije želio komentirati, ističući kako će svoj komentar dati kroz žalbu koju će podnijeti Vrhovnom sudu Federacije BiH.

Mještanin Grabovice Josip Drežnjak, čiji su roditelji također stradali u Grabovici, kazao je kako su danas djelomično zadovoljni presudom jer "konačno je donesena presuda za jednu obitelj". "Za mnogo naših obitelji još uvijek ništa ne znamo", kazao je novinarima Drežnjak.

Mještanin Grabovice Stojan Čuljak nakon izricanja presude novinarima je kazao kako je i njegova obitelj (otac, majka, sestra i zet) pobijena u Grabovici, te da mu je obitelj Zadro najbliža rodbina.

"Ne mogu shvatiti to da se procesi protiv okrivljenih za zločine u Grabovici vode parcijalno unatoč tome što je isti zapovjednik, ista općina, isti načelnik, i isti dan svi su ubijeni. Prema tome, za mene je to neshvatljivo", istaknuo je Čuljak.

Inače, prije 14 godina pripadnici Armije BiH ubili su 33 Hrvata u Grabovici.

Novinarskim ekipama snimanje izricanja presude zabranio je predsjedatelj Sudskog vijeća Hamo Kebo, te su novinarima izuzeti i mobiteli.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...