{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vladika Grigorije: Otvorite srca za spasenje naše i cijelog svijeta

Piše: R. D./Klix.ba
8.4.2018. u 07:51
8
51
Vladika Grigorije: Otvorite srca za spasenje naše i cijelog svijeta
8
U staroj pravoslavnoj crkvi Rođenja Bogorodičina u Mostaru rano jutros održana je vaskršnja liturgija. Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije predvodio je liturgiju u crkvi ispunjenoj vjernicima iz Mostara i okolnih mjesta.
Vladika je u svojoj propovijedi kazao da je Vaskrs sva vjera, sva nauka i sva mudrost ukoliko se zaista prihvati istina o vaskrsenju Hristovom.

"Sve se sastoji od te dvije riječi Hristos vaskrse i zaista vaskrse. Ako Hristos nije vaskrsno, kaže apostol Pavle, onda je uzalud i vjera vaša i propovjed naša. Kako mi danas ovdje stojimo i vjerujemo u vaskresenje Hristovo, vjerujemo u vaskresnje života i vjerujemo u naše vaskrsenje, jar on je tako žrtvovao sebe radi našeg spasenja", poručio je vladika Grigorije.

Grigorije je kazao i da je u ovu vaskršnju zoru posebno radostan jer je okružen vjernicima, ali i predstavnicima drugih crkava, koji su poranili da zajedno s njima proslave u ovaj datum vaskrsenje Hristovo.

"Neka ste blagoslovljeni braćo i sestre, nek vam je sretan praznik, da zaista otvorite vaša srca, za Boga, za njegovo vaskrsenje, za Hrista, za spasenje naše i svega svijeta. To je divna i čudesna božija milost koja se izlila na nas. Na nama je samo da otvorimo svoje srce i umove, svoje oči i uši, svoje utrobe, kako kaže Sveto pismo. Nek ste blagoslovljeni danas i nek svakoga dana sija u vašim srcima vaskrsenje Hristovo", kazao je u svojoj vaskršnjoj propovijedi vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

Nakon liturgije uslijedila je podjela vaskršnjih jaja. Vaskrs se slavi tri dana, tokom kojih se pravoslavci pozdravljaju sa Hristos vaskrse, uz otpozdrav, Vaistinu vaskrse.

Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista najstariji je hrišćanski praznik i praznuje se još od prvih vremena hrišćanstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: