Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Plata mladog doktora u Njemackoj bez dezura 3000 eura sa dezurama ae penje na 4000 eura. Kad postane specijalista plata ae penje na 6000-7000 eura godisnje bez dezura. Educira se na najsavrmenijim spravama i tehnologijom koja postoji danas u medicini. Dezura mu je 12 sati a ne 24 sata kao u Bosni.Ima pravo na 2 slovodna dana nakon dezure. Ima 13. platu za godisnji odmor. 12. plata se ne oporezuje tzv. bozicnica dobijes je full.Imas dijeciji doplatak 200 eura svaki mjesec,besplatna skola i vrtic
Hajde ti druze u Njemacku... tamo je tvoj narod... i imaces te doplatke koje imas... dezure kod nas nisu 24h... za nase uslive su dobro placene... ja sam ljekar.... imao prilike da idem vani... ali meni licno hljeba preko pogace ne treba... nije sve tako bajno kako si opisao gore... za sve u zivotu se treba boriti! Nek’ ti je sretno!!! Ja sam ostao ovdje sa svojim narodom :)
@Hoschef to za platu je oke. Sta ti znaci djeciji doplatak??? Ti bi da j... I da tj neko placa za to?!?! NE MOZE!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Na KCUS ti daju ugovor dok ti traje specijalizacija, poslije toga si na milost i nemilost.. U proslom krugu spec u Domovima zdravlja i Opcoj bolnici, vecinu su dobila djeca velikih medicinskih imena, i to iz drugih kantona.. u Domovima zdravlja do zakonskog maksimuma produzuju ugovore na odredjeno, i onda daju KONKURS ZA PRIJEM NA NEODREDJENO, gdje opet ovisis o steli, lovi ili stranci.
@šnalica Smisao svega dokazuju ljekari koji su prosli konkurs, a na koje se redovno zali ogroman broj pacijenata, koji, ustvari, nemaju kome da se zale jer uprava ne moze radniku nista. Hocete jos razloga za strajk?
Jeste Vlada zaboranila prijem ljekara, eto sta je uradila, a sad je pustila skupstina pare koje su prenjeli od prosle godine
Laze Vlada da je obezbijedila sredstva.To je novac od ranije i bio je prosle godine na raspolaganju.Ova Vlada laze i opstruira sve.Forto je sa ovom Vladom opstruirao konkurs iz 2018 h i mladim ljudima oduzeo 7 mjeseci specijalizacije.Forto je lazov kao i ova Vlada.
Vlada KS nije obezbjedila novac za ove specijalizacije, a ovo je ponovljeni konkurs kojeg su zaustavili u decembru. Vlada Kantona Sarajevo je skupina varalica koja se kiti tuđim perijem!
Ovo je vec davno razdijeljeno. Nemoj se dzaba prijavljivati i frustrirati.
U tekstu svasta se nalaprdalo a nista ne rekose kako misle zadrzati mlade ljekare. Raspisivanje specijalizacija nije nacin zadrzavanja ljekara. Klinicki centar u Splitu raspisao konkurs za 100 specijalizacija a javilo se na konkurs 0.
Joj sta nam odvzdravstva uradise,pa nisu svi doktori otisli vani ..nedo bog da covjek oboli nebi mu velike sanse bile . A bolesnim zelim svu srecu ovog svijeta i da ozdrave sto prije.
Samo koga ce lijecit... Pacijenti su gotov svi vani. Pola stanovnistva BIH je vec van otislo a i ovo pola je spakovalo kofere.
SRETNO MLADIM KOLEGAMA !!!
jesu li vece plate ljekarima od vladinih zvanicnika....trebale bi biti