{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada ZDK i Sindikati budžetskih korisnika o provedbi kolektivnih ugovora

F
7.5.2012. u 17:16
1
0
Vlada ZDK i Sindikati budžetskih korisnika o provedbi kolektivnih ugovora
1
Vlada ZDK i Sindikati budžetskih korisnika o provedbi kolektivnih ugovora
Zenica
Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH ZDK na današnjem višesatnom sastanku dogovorili su formiranje stručnog tima pravnika čiji će zadatak biti priprema stručnog mišljenja po pitanju kompetencija za provođenje postupka izmjena Kolektivnog ugovora.
Tokom današnjeg sastanka, kojem su prisustvovali predstavnici Vlade ZDK-a na čelu s premijerom Fikretom Plevljakom i predstavnici sindikata budžetskih korisnika, razgovaralo se na temu "Analiza provođenja kolektivnih ugovora 2000-2012. godine".

"Dijalog u ovom sastavu nastavit ćemo i u narednom periodu. Zajedno sa sindikatom ćemo djelovati i prema federalnom nivou oko iznalaženja rješenja za izmjene zakonske regulative koja tretira pripadnost i raspodjelu javnih prihoda", izjavio je premijer Plevljak.

Predstavnici sindikata smatraju kako je pregovorima oživljen socijalni dijalog i partnerski odnos sindikata i Vlade ZDK-a.

"Izmjene kolektivnog ugovora nije moguće vršiti bez sindikata. Kod sindikata postoji dobra volja da se vrlo brzo dođe do rješenja što bi u konačnici značilo prekid u podnošenju novih tužbenih zahtjeva", izjavio je Selvedin Šatorović, predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja ZDK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: