{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada utvrdili prijedlog zakona o sudskim taksama

F
18.5.2011. u 18:25
0
1
Vlada utvrdili prijedlog zakona o sudskim taksama
0
Vlada utvrdili prijedlog zakona o sudskim taksama
Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je danas Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o sudskim taksama, a izmjena se odnosi na preciziranje naziva populacije "civilnih žrtava rata" u KS koja ima pravo na oslobađanje od plaćanja sudskih taksi.
Vlada je utvrdila i prijedlog zakona o izmjena Zakona o sportu KS kako bi se zakon uskladio sa setom pravnih akata, među kojima su Zakon o sportu BiH, Strategija razvoja sporta u BIH, Pravilnik o kategorizaciji sporta na nivou BiH i drugi.

Razmatran je i set od 14 programa rada sa finansijskim planovima za 2011. godinu javnih ustanova iz oblasti kulture, kao i 16 izvještaja o radu i finansijskom poslovanju javnih zdravstvenih ustanova u KS, saopćeno je danas iz Press službe Kantona Sarajevo.

Prijedloge zakona i brojne razmatrane izvještaje Vlada KS je uputila u skupštinsku proceduru, a o njima bi se zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo trebali izjasniti 31. maja.

Na sjednici su usvojeni su i programi utroška finansijskih sredstava i to 4.646.600 KM za regulaciju riječnih korita, vodosnabdijevanje i odvodnju otpadnih voda na području Kantona Sarajevo te 560.000 KM za zaštitu poljoprivrednog zemljišta od poplava uređenjem riječnih korita na plavnim područjima KS za 2011. godinu.

Članovi Vlade prihvatili i informacije o organizaciji turističkih zajednica u FBiH, kao i o dostignutom stepenu implementacije Zakona o zaštiti od požara i vatrogastva FBiH s prijedlogom sporazuma o osnivanju zajedničke profesionalne vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i općina sa područja KS.

Prihvaćena je i informacija o stanju javne rasvjete u KS radi poduzimanja aktivnosti na unapređenju sistema upravljanja javnom rasvjetom u KS, a sve s ciljem smanjenja troškova održavanja zašto Kanton izdvaja oko 6.500.000 KM godišnje, saopćeno je iz Press službe Kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: