{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada utvrdila Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2016. godinu

27.10.2015. u 18:07
3
0
Vlada utvrdila Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2016. godinu
3
Vlada utvrdila Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2016. godinu
Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je danas Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2016. godinu u iznosu od 690.690.000 KM o kojem bi se Skupština Kantona Sarajevo trebala izjašnjavati na svojoj novembarskoj sjednici.
Prema planiranoj dinamici i donošenjem Budžeta KS za narednu godinu u zakonom predviđenim rokovima tj. do kraja tekuće godine, biće ispoštovan i usklađen budžetski kalendar, što će omogućiti svim budžetkim korisnicima lakši rad u planiranim i definisanim finansijskim okvirima.

Kako su naglasili u Ministarstvu finansija, koje je predlagač ovog materijala, u ovaj budžet će do kraja godine biti unesena i razgraničena sredstva, u iznosu od oko 15 miliona KM. Budžet je ocijenjen kao realan, konstatovano je zaustavljanje rasta plata, veća i efikasnija kontrola rashoda te ostvarenje prihoda u skladu sa najavljenim projekcijama od strane Federalnog ministarstva finansija.

Projekcija kreditnih zaduženja u narednoj godini kreće se u nivo ovogodišnjih. Uz ovaj Nacrt, Vlada je danas utvrdila i Nacrt Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2016. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: