BiH
0

Vlada USK: Vlasništvo Agrokomerca vratiti radnicima

FENA
Velika Kladuša
Velika Kladuša
Radna posjeta Općini Velika Kladuša i sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona, održana u ponedjeljak u tom gradu, rezultirale su zaključcima, koji su po riječima premijera Kantona Hamdije Lipovače i općinskog načelnika Admila Mulalića, historijska prekretnica u odnosima u Kantonu, ne samo političkim već i ekonomskim.

Saopćeno je to danas iz Pres-službe Vlade USK-a. Na sjednici Vlade usvojena su dva važna zaključka, da se izjednače prava djece pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine i pripadnika Narodne odbrane tzv. APZB, te da se pravo vlasništva nad Agrokomercom vrati radnicima.

Prije toga će Vlada Kantona zajedno s općinama, kroz formirani stručni tim, utvrditi realno stanje ovog giganta i predloži konkretne mjere u kom pravcu treba ići, kada je u pitanju saniranje stanja u Agrokomercu i pokretanje zdravih segmenata proizvodnje.

Usvojen je i prijedlog da se u stručni tim uvrste predstavnici općina Velika Kladuša, Cazin i Bužim, a ne jedan, kako je bilo dogovoreno koji bi predstavljao sve tri općine, kao i predstavnik Udruge nezaposlenih dioničara.