BiH
0

Vlada USK-a: Maksimalne mjere ušteda i racionalizacije poslova

FENA
Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) održala je danas u Bihaću dvije sjednice, saopćeno je iz press službe Vlade Kantona.

Nakon konstituirajuće sjednice, premijer Izudin Saračević i resorni ministri održali su drugu sjednicu na kojoj su, između ostalog, donijeli odluku o povlačenju svih materijala ranije upućenih u skupštinsku proceduru radi dodatnog analiziranja.

Premijer Saračević i ministri u Vladi USK-a bili su jednoglasni u stavu da se u svim oblastima rada provedu mjere ušteda i racionalizacije poslova, počevši od ukidanja plaćanja naknada i stimulacija za funkcionere i zaposlene u državnoj službi, zatvaranja posebnog računa za potrebe premijera Kantona, pa do ušteda na troškovima zakupa poslovnih postora i korištenja službenih telefona.

Ministar zdravstva i socijalne politike USK-a Ibrahim Kajtazović i premijer Saračević ovlašteni su za potpisivanje obavještenja u finansiranju projekta nabavke medicinske opreme za zdravstvene ustanove u USK-a, kako bi se nastavio proces opremanja zdravstvenih ustanova iz sredstava austrijskog kredita.

Na prijedlog ministra privrede Vida Šantića, Vlada USK-a dala je saglasnost na prijedloge odluka o pokretanju postupka dodjele koncesija za istraživanje i eksploataciju krečnjaka na ležištima Pritoka i Maskara u Bihaću.

Detaljnije o odlukama s današnje sjednice Vlade USK-a bit će riječi na pres-konferenciji, koju je premijer Saračević sazvao za sutra, 20. februara, navodi se u saopćenju.