{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vlada TK, UNHCR i Hilfswerk za povratak osiguravaju 250.000 KM

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
16.3.2012. u 16:34
0
0
Vlada TK, UNHCR i Hilfswerk za povratak osiguravaju 250.000 KM
0
Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK, UNHCR predstavništvo u BiH i humanitarna organizacija Hilfswerk Austrija su potpisali danas Memorandum o razumijevanju u pripremi i implementaciji projekta "Pomoć povratnicima i interno raseljenim osobama koje su u vrlo teškoj socijalnoj situaciji putem dodjele grantova za održivost na području sjeveroistočne BiH".
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Memorandumom je predviđeno da UNHCR i Hilfswerk osiguraju 100.000 KM, a resorno ministarstvo u Vladi TK 150.000 KM, tim novcem će se pomoći održivi povratak u općinama Vlasenica, Milići, Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Šekovići, Osmaci, Kalesija i Lukavac.

"Aktivnosti Ministarstva će u narednom periodu biti zbrinjavanje osoba koje trenutno borave u kolektivnim centrima te stvaranje uslova za ukidanje kolektivnih centara ili njihovu rekonstrukciju", naveo je resorni ministar Sead Hasić.

Memorandum su danas potpisali Andrew Mayne, predstavik UNHCR-a u BiH, Suzana Jašarević, direktorica misije Hilfswerk Austria za BiH i ministar rada, socijalne politike i povratka Tuzlanskog kantona Sead Hasić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: