BiH
0

Vlada TK odobrila 45.000 KM za pomoć bolnici u Bihaću

FENA
Vlada Tuzlanskog kantona danas je na vanrednoj sjednici donijela Odluku o odobravanju 45.000 KM kao pomoć Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, radi saniranja posljedica požara i zbrinjavanja ugroženih pacijenata i osoblja bolnice.

Vlada je dala saglasnost na Odluku Upravnog odbora JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla o imenovanju doc.dr.med.sci. Nešada Hotića, specijalista dječije hirurgije, za direktora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla na period od 4 godine.

Vlada TK donijela je i zaključak da će se plaćanje naknada članovima Komisije za polaganje vozačkog ispita za vozače motornih vozila i Komisije za polaganje ispita za vozače - instruktore motornih vozila, zaključno sa 31.7.2013. godine, izvršiti u skladu s posebnim odlukama o obrazovanju navedenih komisija i visini naknade osobama angažovanim u komisiji, a koje je donio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i pratećim pravilnicima iz ove oblasti, i u skladu sa zaključenim ugovorima.

Vlada je zadužila Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK da za period od 1. augusta sačini i donese nove odluke o obrazovanju komisija iz nadležnosti Odsjeka za saobraćajnu edukaciju kojima će biti predviđeno umanjenje naknada osobama angažovanim u komisijama.

Donesen je zaključak kojim se zadužuju sva ministarstva da u roku od 10 dana Uredu za internu reviziju dostave eventualne primjedbe na Nacrt Izvještaja o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja Budžeta TK za 2012. sa odgovarajućom dokumentacijom i objašnjenjima u prilogu, kako bi Ured za internu reviziju objedinjene materijale dostavio Uredu za reviziju institucija u FBiH, najkasnije do 16. augusta.

Jasmin Garagić danas je imenovan za predsjednika Školskog odbora JU Osnovna škola "Lukavac Grad“ na period najduže 90 dana, saopćeno je iz Odjeljenje za informisanje Vlade TK.