{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada SAD-a Graničnoj policiji BiH donirala opremu

S
19.10.2011. u 14:22
0
4
Vlada SAD-a Graničnoj policiji BiH donirala opremu
0
Vlada SAD-a Graničnoj policiji BiH donirala opremu
Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, Vinko Dumančić danas je u Glavnom uredu Granične policije BiH primio Patricka Moona, ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.
Ambasadoru SAD-a, direktor Dumančić je prezentirao najnovije rezultate aktivnosti Granične policije BiH, ujedno ga informišući o aktuelnim projektima.

Na sastanku je razgovarano o saradnji sa drugim policijskim agencijama, koja je općenito ocijenjena zadovoljavajućom, pri čemu je naglašena potreba za kontinuiranom međupolicijskom saradnjom u segmentu pravovremene razmjene relevantnih informacija u Bosni i Hercegovini i izvan nje, a u cilju koordiniranog i usklađenog djelovanja u borbi protiv prekograničnog kriminala i povećanja sigurnosti u regiji, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Razgovarano je i o kontinuiranom napretku Granične policije BiH u vezi sa ispunjavanjem obaveza koje proizlaze iz Odluke o liberalizaciji viznog režima za bh. građane sa državama Evropske unije, a posebno o napretku u segmentima informatičke uvezanosti graničnih prijelaza, nabavci i instaliranju čitača putnih isprava, korištenju mrežnih resursa, te nabavci savremene opreme za graničnu kontrolu.


Ambasador Moon se zahvalio direktoru Dumančiću na srdačnoj dobrodošlici i iskazao spremnost za daljnju podršku u radu i razvoju Granične policije BiH. Ovom prilikom je u ime Vlade SAD-a Graničnoj policiji BiH donirao dva ručna detektora za otkrivanje eksploziva u vrijednosti 60.000 američkih dolara.

Tokom posjete Graničnoj policiji BiH ambasador se upoznao i sa organizacijom i funkcioniranjem Centralnog istražnog ureda, kao i Operativnog centra pri Uredu za operacije Granične policije BiH.

Vlada SAD-a je Graničnoj policiji BiH od njenog osnivanja donirala specijalističku opremu u vrijednosti oko 6,5 miliona konvertibilnih maraka, te je za policijske službenike organizirala mnoštvo obuka, čime je u brojnim segmentima doprinijela poboljšanju uvjeta rada Granične policije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: