{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada SAD-a Graničnoj policiji BiH donirala opremu

S
19.10.2011. u 14:22
0
4
Vlada SAD-a Graničnoj policiji BiH donirala opremu
0
Vlada SAD-a Graničnoj policiji BiH donirala opremu
Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, Vinko Dumančić danas je u Glavnom uredu Granične policije BiH primio Patricka Moona, ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.
Ambasadoru SAD-a, direktor Dumančić je prezentirao najnovije rezultate aktivnosti Granične policije BiH, ujedno ga informišući o aktuelnim projektima.

Na sastanku je razgovarano o saradnji sa drugim policijskim agencijama, koja je općenito ocijenjena zadovoljavajućom, pri čemu je naglašena potreba za kontinuiranom međupolicijskom saradnjom u segmentu pravovremene razmjene relevantnih informacija u Bosni i Hercegovini i izvan nje, a u cilju koordiniranog i usklađenog djelovanja u borbi protiv prekograničnog kriminala i povećanja sigurnosti u regiji, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Razgovarano je i o kontinuiranom napretku Granične policije BiH u vezi sa ispunjavanjem obaveza koje proizlaze iz Odluke o liberalizaciji viznog režima za bh. građane sa državama Evropske unije, a posebno o napretku u segmentima informatičke uvezanosti graničnih prijelaza, nabavci i instaliranju čitača putnih isprava, korištenju mrežnih resursa, te nabavci savremene opreme za graničnu kontrolu.


Ambasador Moon se zahvalio direktoru Dumančiću na srdačnoj dobrodošlici i iskazao spremnost za daljnju podršku u radu i razvoju Granične policije BiH. Ovom prilikom je u ime Vlade SAD-a Graničnoj policiji BiH donirao dva ručna detektora za otkrivanje eksploziva u vrijednosti 60.000 američkih dolara.

Tokom posjete Graničnoj policiji BiH ambasador se upoznao i sa organizacijom i funkcioniranjem Centralnog istražnog ureda, kao i Operativnog centra pri Uredu za operacije Granične policije BiH.

Vlada SAD-a je Graničnoj policiji BiH od njenog osnivanja donirala specijalističku opremu u vrijednosti oko 6,5 miliona konvertibilnih maraka, te je za policijske službenike organizirala mnoštvo obuka, čime je u brojnim segmentima doprinijela poboljšanju uvjeta rada Granične policije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: