{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada SAD-a donira Upravi za indirektno oporezivanje "skener-kamion"

F
24.5.2011. u 15:32
0
0
Vlada SAD-a donira Upravi za indirektno oporezivanje "skener-kamion"
0
Vlada SAD-a donira Upravi za indirektno oporezivanje "skener-kamion"
Uprava za indirektno oporezivanje BiH će u toku idućeg mjeseca dobiti “skener- kamion” za otkrivanje ilegalnog prenosa robe preko graničnih prelaza.
Vrijednost ovog kamiona je 500.000 KM i donacija je vlade SAD-a putem EXBS Programa (Program za kontrolu izvoza i sigurnost granica).

Ovo je potvrdio novi regionalni savjetnik EXBS-a za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru Craig Olson, prilikom današnje posjete Upravi za indirektno oporezivanje.

Iz UIOBiH je saopćeno da je Olson naglasio da cijeni dosadašnju ulogu službenika UIO u sprječavanju svih oblika nelegalne trgovine.

Vršilac dužnosti direktora UIO Miro Džakula istakao je značaj brojnih donacija od vlade SAD-a u opremi neophodnoj za kvalitetan rad službenika UIO, te se posebno zahvalio na najnovijoj donaciji koja će idućeg mjeseca stići u Bosnu i Hercegovinu.

Osim donirane opreme danas se u Banjoj Luci razgovaralo i o obuci carinskih službenika UIO za kvalitetnije obavljanje radnih zadataka, te o načinima sprječavanja korupcije među carinskim službenicima, a sve će rezultirati uskoro novim instrukcijama i naredbama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: