{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stručnjaci iz EU će pomagati u izradi organizacije Uprave za indirektno oporezivanje

F
21.4.2011. u 16:21
0
0
Stručnjaci iz EU će pomagati u izradi organizacije Uprave za indirektno oporezivanje
0
Stručnjaci iz EU će pomagati u izradi organizacije Uprave za indirektno oporezivanje
Vršilac dužnosti šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi izjavio je danas prilikom posjete Upravi za indirektno oporezivanje BiH u Banjoj Luci, da sve preduzete mjere u protekla dva mjeseca, koje imaju za cilj potpuno vraćanje poslovanja te uprave, imaju punu podršku Delegacije EU u BiH.
Daviddija je v.d. direktor UIO Miro Džakula upoznao o svim mjerama koje je preduzeo od kada je imenovan na tu poziciju te o prvim rezultatima preduzetih mjera i planovima koji se nalaze pred UIO u ovoj godini.

Zaključeno je da je Delegacija EU u BiH bila jedan od značajnih učesnika koji su stvarali Upravu za indirektno oporezivanje i zbog toga ima obavezu i želju da pomogne ovoj instituciji u uspostavi vladavine prava i u budećem procesu reorganizacije i stvaranja jedne moderne porezne administracije, saopćeno je iz UIOBiH.

U tom su pravcu danas u Banjoj Luci dogovoreni i konkretni oblici pomoći UIO u okviru projekta TAIEX, gdje će stručnjaci iz EU pomagati u izradi nove organizacije UIO i sistematizacije radnih mjesta.

Daviddi je istakao da će Delegacije EU i dalje pomno posmatrati razvoj UIO te pružati pomoć u stručnom i materijalnom obliku.

Iz UIOBiH podsjećaju da je Delegacija EU do sada uložila više od 20 miliona eura u izgradnju modernih graničnih prijelaza u BiH, donirala UIO značajnu opremu (hardware i software), te pružila stručnu pomoć u izradi zakonske legislative.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: