{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS usvojila Nacrt zakona o Željeznicima

S
18.8.2011. u 14:14
0
0
Vlada RS usvojila Nacrt zakona o Željeznicima
0
Vlada RS usvojila Nacrt zakona o Željeznicima
Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je u četvrtak Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Željeznicama RS radi stalne potrebe za rekonstrukcijom i modernizacijom željezničke infrastrukture i obaveze tehničke i tehnološke usklađenosti ovog vida saobraćaja sa međunarodnim standarima, izjavio je ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović.
On je novinarima nakon sjednice Vlade rekao da se mora održavati konkurentnost Željeznica RS sa željezničkim preduzećima iz okruženja, te pratiti tehnološki razvoj i dostignuća i da je s tim u vezi neophodno vršiti izgradnju i rekonstrukciju infrastrukture kako bi Željeznice mogle odgovoriti svim zahtjevima tržišta.

Čubrilović je naglasio da je bilo neophodno zakonom obuhvatiti i pruge uskog kolosijeka zbog standarda koji se primjenjuju, dodajući da RS ima uskotračnu prugu Višegrad - Dobrun i da se vode aktivnosti u vezi sa izgradnjom dionice uskotračne pruge Srnetica - Mlinište - Šipovo.

"Izmjenama i dopunama ovog zakona izvršeno je djelimično transponovanje direktive EU o žičarama projektovanim za prevoz lica, odnosno data je definicija, način projektovanja i izgradnje, te ovlaštenje ovom ministarstvu da donese pravilnik o žičarama", rekao je Čubrilović.

On je naveo da je to urađeno jer BiH nastoji da uredi ovu oblast kao i u okruženju, jer se žičare smatraju željezničkim saobraćajem na sajli.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: