Tri ministarstva
21

Vlada RS uslovno prihvatila Nacrt ugovora o osnivanju transportne zajednice

SRNA
Vlada RS
Vlada RS
Vlada Republike Srpske prihvatila je danas Nacrt ugovora o osnivanju transportne zajednice jugoistočne Evrope pod uslovom da Vijeće ministara BiH usvoji zaključak kojim će biti utvrđeno da tri nadležna ministarstva učestvuju u definisanju stavova u ime BiH, koji će biti predstavljani u okviru Sekretarijata transportne zajednice.

"To su ministarstva komunikacija i transporta BiH, komunikacija i transporta Federacije BiH i saobraćaja i veza RS", saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Vlada RS traži da tako usaglašene i definisane stavove naizmjenično predstavljaju i zastupaju nadležni ministri Vijeća ministara BiH, FBiH i Republike Srpske po sistemu rotacije.

"Na ovaj način RS je pokazala interes za pristupanje Transportnoj zajednici jugoistočne Evrope i spremnost za saradnju te očekujemo od nadležnog ministarstva i Vijeća ministara BiH saradnju i koordinaciju na ovom i svim drugim pitanjima značajnim za RS i BiH", poručili su iz Vlade.

Iz Vlade RS ističu da je Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH transportna infrastruktura u nadležnosti entiteta te traže puno uvažavanje stavova RS.