|

Vlada RS-a za mobitele i prevoz potrošila više od milion KM

Vlada RS-a za mobitele i prevoz potrošila više od milion KM
0
S
SRNA
8.2.2011. u 21:27
14
komentara
0

dijeljenja
Vlada RS-a za mobitele i prevoz potrošila više od milion KM Vlada RS
Vlada Republike Srpske tokom prošle godine potrošila je za prevoz i korištenje službenih mobilnih telefona više od milion maraka, pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.
Kako je ovom listu potvrđeno iz Vlade RS, 11 ministarstava (od ukupno 16) prošle godine je za prevoz potrošilo 595.106 KM, a za telefoniranje 163.894 KM, što ukupno iznosi 759.000 KM, ili, u prosjeku, 69.000 KM po ministarstvu.

Ako se, međutim, uzme da je preostalih pet ministarstava, koja još nisu dostavila podatke, trošilo prosječno, odnosno po 69.000 KM, dođe se do ukupnog zbira od 1,1 milion KM.

Pojedinačno gledano, najviše troškove napravili su Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS (144.391 KM) i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite (123.537 maraka).

Najmanje je potrošilo Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, 27.074 KM, što je pet puta manji trošak od onog koji su za prevoz i telefoniranje prikazali u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica RS.

Jasna Brkić, bivši ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, kaže da nije slučajno što je ministarstvo na čijem je čelu bila najmanje trošilo. "Štedjelo se i zaista smo vodili računa o tome da ublažimo efekte ekonomske krize", tvrdi Brkićeva.

S druge strane, Omer Branković, bivši ministar za izbjeglice i raseljena lica RS, kaže da u RS postoji veći broj odjeljenja Ministarstva, te da raspolažu sa 20 službenih automobila.

"Znači, po svakom vozilu je za amortizaciju i gorivo potrošeno oko 6.500 KM, što nije ništa. Znam da mi posljednje dvije godine nismo koristili auta poslije 16.00 časova, odnosno nakon isteka radnog vremena", kaže Branković.

Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata RS, smatra da je rasipništva bilo. "Znam da su pojedini ministri raspolagali vozilima i nakon radnog vremena, ali je pitanje da li su tu privilegiju koristili i nižepozicionirani službenici. Ako su imali takve šefove, sve ukazuje na to da je odgovor na ovo pitanje potvrdan", naglasila je Mišićeva.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...