|

Vlada RS-a podržava zajam za BiH kod Svjetske banke

Vlada RS-a podržava zajam za BiH kod Svjetske banke
0
F
FENA
28.1.2013. u 18:06
17
komentara
0

dijeljenja
Vlada RS-a podržava zajam za BiH kod Svjetske banke Aleksandar Džombić (Foto: SRNA)
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić razgovarao je danas u Banjoj Luci s vodećim ekonomistom Svjetske banke Abebe Adugnanom o pripremi zajma za Razvojne politike i javnu potrošnju (DPL2) za Bosnu i Hercegovinu i predloženim reformama, mjerama i aktivnostima koje bi se realizovale u okviru zajma.
Vlada RS-a je spremna da realizira preuzete obaveze u vezi sa zajmom DPL2 kako bi sredstva Svjetske banke bila dostupna u ovoj godini.

Džombić je upoznao predstavnike Svjetske banke s aktivnostima koje provodi entitetska vlada na unapređenju poslovnog okruženja i uklanjanju administrativnih barijera za lakše poslovanje privrednih subjekata.

Istakao je da je unapređenje poslovnog ambijenta jedan od primarnih ciljeva ekonomske politike za 2013. godinu te da je u tom kontekstu planirano usvajanje izmjena i dopuna preko 20 zakonskih rješenja iz te oblasti, saopćeno je iz entitetske vlade.

Predstavnici Svjetske banke su izrazili spremnost da podrže razvojne projekte koje predloži Vlada RS-a iz oblasti unapređenja poslovnog okruženja i reforme zdravstvenog sektora.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...