{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vlada KS želi graditi centar za pse u Sarajevu, strana investicija vrijedna 20 miliona KM

Klix.ba
16.1.2019. u 11:21
24
59
Vlada KS želi graditi centar za pse u Sarajevu, strana investicija vrijedna 20 miliona KM
24
Vlada KS želi graditi centar za pse u Sarajevu, strana investicija vrijedna 20 miliona KM
Foto. Vlada KS
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić sastali su se danas sa predstavnicima Fondacije za pse “Dogs Trust” koji su ih upoznali sa aktivnostima i projektima koje ova organizacija, zajedno sa lokalnim partnerima u Bosni i Hercegovini, implementira u humanom i održivom sistemu upravljanja populacijom pasa.
Šef Predstavništva ove fondacije u našoj zemlji Anel Bećirović je ovom prilikom, pored sedam programa koji se ovdje već realizuju, detaljnije predstavio veliki projekt, koji čeka svoju realizaciju. Radi se o izgradnji modernog centra za udomljavanje pasa za čiju je izgradnju i pokretanje ova Fondacija spremna uložiti 20 miliona KM.

“Jedan ovakav centar, prvi u ovom dijelu Evrope, bio bi direktna strana investicija za Kanton i državu. Uz zapošljavanje 50 osoba, centar bi, uz besplatne usluge zbrinjavanja pasa bez vlasnika, nudio i još mnoge usluge i sadržaje za sve one koji vole i brinu za pse”, istakao je Bećirović.

Za njegovu izgradnju, kako su naveli iz Dogs Trust-a, potrebno je 50 dunuma zemlje koje bi ovoj Fondaciji bilo dato na privremeno korištenje.

Pokretanje jednog ovakvog Centra bilo bi svakako posebno društveno korisno te bi bilo i dobra poruka u sprovođenju Zakona o zaštiti životinja što je i obaveza lokalnih zajednica, istakli su ovom prilikom premijer Forto i ministar Mandić.

“Ovo bi svakako bila 20 miliona vrijedna direktna strana investicija ovdje koja bi dovela do novog zapošljavanja te će je Vlada Kantona tako i tretirati. Zajedno sa lokalnim zajednicama učinit ćemo sve da ona u Kanotnu Sarajevo bude implementirana. Naši dogovori sa Fondacijom ostaju otvoreni”, naglasio je nakon ovog sastanka premijer Forto .

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: