BiH
0

Vlada KS utvrdila Nacrt budžeta za 2015. godinu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je danas Nacrt budžeta KS za 2015. godinu u iznosu od 627.900.000 KM, a koji u svojoj strukturi i iznosima prati nedavno utvrđeni Prijedlog rebalansa budžeta za tekuću godinu.

Kako je danas naglašeno, Nacrt budžeta sadrži u ovom iznosu projecirane prihode KS za narednu godinu, a u njemu nije prikazan deficit budžeta u ovoj godini koji će biti poznat sa završnim računom, u njemu nisu uključeni namjenski razgraničeni prihodi kao ni buduća kreditna zaduženja Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Press službe KS.

Kroz dalje kreiranje Budžeta za 2015. godinu Vlada i Skupština KS u novom sazivu moći će definisati svoju politiku i programske ciljeve te je, kako je navedeno, ostavljeno njima da uokvire i donesu konačan budžet KS za 2015. godinu.

Fond KS za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe KS prijavio se kao investitor novoizgrađenih stanova u zgradama kolektivnog stanovanja na području KS na raspisani Javni poziv Ministarstva stambene politike u cilju rješavanja stambenih pitanja mladih putem zakupa uz obavezu kupoprodaje stana.

Vlada je danas dala saglasnost na Sporazum koji će biti zaključen između navedenog Fonda i nadležnog ministarstva a pet stambenih jedinica su predmet ovog Sporazuma izgrađene su u općini Vogošća, lokalitet Rosulje, površine su od 41 do 58 m².

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela odluku da Nermina Mušikića, diplomiranog politologa, imenuje za direktora Kantonalne JU “Disciplinski centar za maloljetnike”, saopćila je Press služba KS.