|

Vlada KS utvrdila Nacrt budžeta za 2015. godinu

Vlada KS utvrdila Nacrt budžeta za 2015. godinu
0
F
FENA
13.11.2014. u 15:40
1
komentara
0

dijeljenja
Vlada KS utvrdila Nacrt budžeta za 2015. godinu Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je danas Nacrt budžeta KS za 2015. godinu u iznosu od 627.900.000 KM, a koji u svojoj strukturi i iznosima prati nedavno utvrđeni Prijedlog rebalansa budžeta za tekuću godinu.
Kako je danas naglašeno, Nacrt budžeta sadrži u ovom iznosu projecirane prihode KS za narednu godinu, a u njemu nije prikazan deficit budžeta u ovoj godini koji će biti poznat sa završnim računom, u njemu nisu uključeni namjenski razgraničeni prihodi kao ni buduća kreditna zaduženja Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Press službe KS.

Kroz dalje kreiranje Budžeta za 2015. godinu Vlada i Skupština KS u novom sazivu moći će definisati svoju politiku i programske ciljeve te je, kako je navedeno, ostavljeno njima da uokvire i donesu konačan budžet KS za 2015. godinu.

Fond KS za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe KS prijavio se kao investitor novoizgrađenih stanova u zgradama kolektivnog stanovanja na području KS na raspisani Javni poziv Ministarstva stambene politike u cilju rješavanja stambenih pitanja mladih putem zakupa uz obavezu kupoprodaje stana.

Vlada je danas dala saglasnost na Sporazum koji će biti zaključen između navedenog Fonda i nadležnog ministarstva a pet stambenih jedinica su predmet ovog Sporazuma izgrađene su u općini Vogošća, lokalitet Rosulje, površine su od 41 do 58 m².

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela odluku da Nermina Mušikića, diplomiranog politologa, imenuje za direktora Kantonalne JU “Disciplinski centar za maloljetnike”, saopćila je Press služba KS.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...