{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS usvojila mjere za stabilizaciju GRAS-a

16.4.2015. u 16:27
43
29
Vlada KS usvojila mjere za stabilizaciju GRAS-a
43
Vlada KS usvojila mjere za stabilizaciju GRAS-a
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je na danas održanom nastavku Četvrte sjednice donijela Zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo saobraćaja da uspostavi potpunu kontrolu i nadzor nad štampanjem karata za javni prevoz putnika od 1. maja ove godine.
Istim aktom sugerisala je svim subjektima, čiji je osnivač Kanton Sarajevo, a pri čemu se misli na sve budžetske korisnike, javne ustanove, javna preduzeća i sve ostale subjekte koji se u potpunosti ili djelimično finansiraju iz Budžeta Kantona Sarajevo, da pravo na naknadu za prevoz na posao i sa posla, ostvaruju isključivo kupovinom mjesečne karte od javnog prevoznika.

Također je Vlada KS preporučila i svim organima i institucijama na nivou države Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine koji imaju sjedište na području Kantona, Grada i svih općina te ostalim preduzećima i institucijama koje na bilo koji način sarađuju, posluju ili ostvaruju određena prava od Kantona Sarajevo da karte za javni prevoz kupuju od javnog prevoznika. Zatraženo je da sve javne ustanove, preduzeća i fondovi dostave u roku od 15 dana izvještaj o tome kako su riješili pitanje prevoza svojih uposlenika.

Vlada KS je usvojila niz mjera s ciljem stabilizacije stanja u KJKP GRAS prema kojima je, između ostalog, upravu ovog preduzeća obavezala je da u saradnji sa Sindikatom usvoji od strane Skupštine i Nadzornog odbora novu sistematizaciju radnih mjesta i pravilnik o radu te iste dostavi Ministarstvu saobraćaja i Vladi Kantona Sarajevo

U isto vrijeme, Ministarstvo saobraćaja i KJKP GRAS će provesti hitni pregovarački postupak nabavke rezervnih dijelova za vozila prema specifikaciji koju dostavi KJKP GRAS u iznosu do 300.000 KM, a najkasnije do 20. aprila 2015. godine. Također je GRAS zadužila da u što kraćem roku napravi preciznu i detaljnu specifikaciju neophodnih rezervnih dijelova sa njihovim šiframa namijenjenih popravci vozila koja trenutno nisu u funkciji.

KJKP GRAS su obavezali da uvede kontrolu ulaza u vozila na polaznim stajalištima za autobuski i minibuski saobraćaj, saopćeno je iz Pres ureda Vlade KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: