Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Još da u KJKP Radu Selim Babić ne vozi 4 službena automobila (Volvo, Mazda, Dacia, VW) i svaki najmanji šefićić, njegov uvlakač, ne koristi službeni automobil 24 sata, ovo preduzeće bi poslovalo najmanje 500000 u plusu. Svakako da bi zapuštenost sanitarne deponije Smiljevići i uticaj rogatičkog lobija zahtjevala jednu posebnu tematsku sjednicu vlade KS.
Rad je leglo i većeg kriminala ali je to za Vladu u redu, čim ministri i zastupnici tamo zaposle žene i sestre i drugu rodbinu i dobiju besplatne usluge.
na papiru sve super a u praksi se sve raspada :D
Ukidajte Kanton dok još ima stanovnika voljnih da žive u Protektoratu.
jel i VIK
izgleda da se primile dove hadzi premijera :))))
ovo je sad jedna od vecih lazi,i zasluzuje dobru analizu,,jel poslije povratka sa Hadza Konakovicu iza svake izjave stoji AKCIJA,,,
Konaković VIK posluje pozitivno...naplačuje zrak...ubi paru.
Nadam se da je ViK poslovao najbolje sa redukciom vode i zakidanja divljim racunima pojedinih domacinstava
link gdje se može vidjeti poštivanje Kolektivnog ugovora: http://skupstina.ks.gov.ba/izvjestaj-o-poslovanju-kjkp-vodovod-i-kanalizacija-doo-sarajevo-za-2016-godinu
U kojem procentu se poštujK kolektivni ugovor u ovim firmama. Čini mi se da samo Tržnicce 100 % poštuju Kolektivni, a ostali su svi uspješni sa leđa radnika. Naravno, to nikako ne spriječava neke direktore da pored plate primaju i premije u procentu od 30 %, na platu a zbog "uspješnog" poslovanja.Ko mi ne vjeruje neka provjeri istinitost ovoga što pišem.
Kolektivni ugovori su i upropastili ove firme jer su ugovorene plate previsoke za naše uslove, a dobijaju ih svi, radili ili ne, plus puno onih koje tamo ugura svaka nova vlast. A ko je zaboravio, Kolektivni je potpisao Zvizdić i još tada 2006. zakucao Vodovod i Gras, pored svih drugih lopova.
@walk_M-A-N Ok. ali bi bilo kerektno da i direktori dijele sudbinu svojih zaposlenika. Nije korektno da jedan čovjek bude 18 godina na čelu jedne , da sebe proglašava najuspješnijim i prima enormno visoku platu, a da nema osjećaja za materijalni status svojih radnika.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gdje se mogu pogledati ovi izvještaji, da ih malo proanaliziramo i da raskrinkamo ove laži.
Pa vise ostane para nekim pekarima nego ovim preduzećima, kome vi bacate ublehe
Imaaaal vode ? ahahahahahahahahahahahahahahahahahah
Najbolja vlada KS od rata, predlažem još da usjmjere svu svoju energiju na 3 ključnja problema u Sarajevu : 1. Cestovna infrastruktura 2. Vodovod 3. Javni gradski prijevoz
Znaci i Pokop u plusu blago majci
@Brko.Staljin kul fora 👍