{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS uputila 10 specijalnih vozila u ugrožena područja Maglaja

24.5.2014. u 12:54
8
7
Vlada KS uputila 10 specijalnih vozila u ugrožena područja Maglaja
8
Vlada KS uputila 10 specijalnih vozila u ugrožena područja Maglaja
Foto: Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je danas iz resursa Kantonalnih javnih komunalnih preduzeća kao hitnu tehničku pomoć uputila radnike i ukupno 10 specijalnih vozila namijenjih za saniranje i čišćenje terena, pogođenog poplavom na području općine Maglaj.
Vozila su izdvojili Kantonalna javna komunalna preduzeća Rad, Vodovod i kanalizacija, Park i Pokop.
Javno komunalno preduzeće GRAS će svojim autobusom vršiti svakodnevni prevoz radnika do Maglaja i natrag, a mašine ostaju na terenu ukupno tri dana, subotu, nedjelju i ponedjeljak.

"U Maglaj smo poslali ukupno 10 specijalnih vozila namijenjenih za sanaciju terena i održavanje čistoće, kao i autobus GRAS-a koji će tri dana saobraćati na relaciji Sarajevo - Maglaj - Sarajevo. Ova tehnička pomoć Maglaju sadrži i jedno vozilo sa posebnom namjenom za usisavanje mulja, dvije cisterne za vodu, dva kamiona sa utovarivačima i pet velikih kipera za odvoz smeća. Sada je najvažnije uspostaviti normalne i higijenski ispravne uvjete za život u ugroženim područjima, kako bi se spriječile zaraze. Sarajevo je od početka prirodne nepogode istovremeno pokazalo jedinstvo i snagu u odbrani Kantona od poplava i klizišta, ali i solidarnost sa ugroženim područjima u Bosni i Hercegovini“, riječi su v. d. premijera Vlade Kantona Sarajevo Muhameda Kozadre.

Istovremeno je naglasio da je ovo samo jedna u nizu akcija koju provodi Vlada KS u cilju dostavljanja pomoći u hrani, odjeći, opremi, mehanizaciji i radnoj snazi ugroženim općinama na području čitave BiH te posebno istaknuo i veoma značajnu pomoć koju su JU iz oblasti zdravstva Opća bolnica "Abdulah Nakaš", Domovi zdravlja KS, Zavod za materinstvo KS, Hitna pomoć KS itd., uputili u opremi, lijekovima i posebno u medicinskom kadru Maglaju, Željeznom Polju, Olovu, Zavidovićima...

Pomoć će se nastaviti i u narednom periodu, odnosno sve dok se ne normalizuje život na ugroženim područjima, saopćeno je iz Vlade KS.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: