Ubrzati rješenja
8

Vlada KS umirila SBB: Izdvojeno 15 miliona KM za imovinsko-pravne odnose na Prvoj transverzali

I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici zaključila da se otvori poseban podračun na kojem će se staviti na raspolaganje 15 miliona KM Zavodu za izgradnju KS za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na dionici Prve transverzale, Kranjčevićeva-Bare-Hotonj.
Zaključak je, kako je to saopćila Vlada KS, usvojen na prijedlog Ministarstva saobraćaja KS, odnosno ministra Adnana Štete.

"Zavod za izgradnju sada može ubrzati rješavanje svih predmeta vezanih za tu dionicu puta. Za razliku od prošle godine kada je bilo izdvojeno tri miliona KM za ovu namjenu, sada je taj iznos povećan na 15 miliona KM " istakao je ministar saobraćaja Adnan Šteta.

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo je početkom sedmice održan buran sastanak premijera Edina Forte, zastupnika u Skupštini KS Zvonka Marića, ministra saobraćaja KS Adnana Štete i predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića.

Tema sastanka je bila zastoj u procedurama izgradnje Prve transverzale, nakon kojeg je Zvonko Marić poručio da je projekt izgradnje Prve transverzale vrlo važan i da je bio kapitalan za formiranje vladajuće šestorke u Kantonu Sarajevo.

"Ko god opstruira realizaciju ovog kapitalnog projekta izravno radi protiv interesa građana i šestorke. Rekao sam to na sastanku i svi su se složili. Čak je premijer Forto rekao da to nije prejjaka izjava već da odgovara suštini ovoga zbog čega smo se našli", poručio je tada Marić.