{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS: Stvoreni uslovi da djeca sa lista čekanja budu upisana u vrtiće

F
22.9.2015. u 18:40
73
15
Vlada KS: Stvoreni uslovi da djeca sa lista čekanja budu upisana u vrtiće
73
Vlada KS: Stvoreni uslovi da djeca sa lista čekanja budu upisana u vrtiće
Foto: Arhiv/Klix.ba
U svrhu poboljšanja kvaliteta svojih usluga i bolje ishrane u vrtićima, Vlada Kantona Sarajevo dala je danas saglasnost JU "Djeca Sarajeva" da visinu mjesečne cijene za boravak djece u vrtiću poveća za 20 KM mjesečno tako da će ona sada za cjelodnevni boravak iznositi 160 KM mjesečno, a 120 KM za poludnevni boravak.
Cijena smještaja u sarajevskim vrtićima nije se mijenjala od 2004. godine, uz stalni rast troškova energenata, hrane, komunalnih usluga i održavanja čistoće.

Nakon podrške koju su roditelji dali kroz provedenu anketu, JU "Djeca Sarajeva" je uputili ovakav prijedlog resornom ministarstvu, a koji je danas podržan i od Vlade Kantona Sarajevo.

Prihod ostvaren po osnovu ovog povećanja cijene smještaja u sarajevske vrtiće usmjerit će se na poboljšanje kvaliteta usluga, poboljšanje ishrane djece i uvođenja dodatnog petog obroka te za produženje radnog vrijemena nekih vrtića. Ove cijene će se primjenjivati od 1.oktobra ove godine.

Vlada je danas JU "Djeca Sarajeva" odobrila zapošljavanje 20 odgajatelja i šestoro tehničkih lica na određeno vrijeme, u cilju stvaranja uslova za prijem dodatnog broja djece koja se nalaze na listi čekanja u vrtićima. Sredstva za finansiranje radnih mjesta obezbijedit će se iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2015. godinu sa pozicije Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade iz ostvarenih ušteda i racionalizacija u poslovanju ustanova iz nadležnosti Ministarstva.

JU "Djeca Sarajeva" obavezna je da prijem zaposlenika u radni odnos izvrši u skladu sa zakonskim propisima, a resorno ministarstvo će i dalje prema evidentiranim potrebama, raditi na optimalnom kadrovskom osposobljavanju sarajevskih vrtića, saopćila je press služba KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: