{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS smijenila Crkića umjesto Crnkića

14.8.2015. u 16:34
46
106
Vlada KS smijenila Crkića umjesto Crnkića
46
Zbog pogrešno napisanog prezimena Kenana Crnkića u Rješenju koje je objavljeno u današnjim Službenim novinama KS, na njegovu smjenu morat će se sačekati još nekoliko dana.


Nakon što Skupština Kantona Sarajevo na svojoj sjednici od 27. maja nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2014. godinu, Vlada KS je 2. jula donijela odluku o pokretanju postupka razrješenja direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo prije isteka mandata, zbog nepostupanja u skladu s propisima i opštim aktima Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i zbog nemarnog obavljanja dužnosti direktora Kenana Crnkića.

Konačno, premijer Vlade KS Elmedin Konaković potpisao je 31. jula 2015. Rješenje o razrješenju direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Rješenje je trebalo stupiti na snagu nakon objavljivanja u Službenim novinama Kantona Sarajevo.

Međutim, u Službenim novinama KS, koje su objavljene danas (br. 31/15), očito je napravljena greška, jer stoji da se smjenjuje direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kenan Crkić umjesto Kenan Crnkić.

Kako su potvrdili za Klix.ba u Službenim novinama KS, oni su pomenuto Rješenje objavili onako kako im je dostavila stručna služba Vlade KS.

S obzirom na to da pravno pomenuto rješenje nije validno, morat će se sačekati novi broj Službenih novina KS koji izlazi za 15 dana kako bi Crnkić definitivno bio smijenjen.

Premijer KS Elmedin Konaković kaže da se jednostavno potkrala štamparska greška prilikom pripreme materijala za sjednicu Vlade KS.

"Vlada KS je već zasjedala, ispravila tu sitnu grešku i novo rješenje smo uputili Službenim novinama KS. To je nebitna stvar, bitno je da mi imamo novi menadžment koji već pokazuje ozbiljne iskorake u vođenju institucije", kaže Konaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: