{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS privremeno obustavila izvršavanje pojedinih rashoda i izdataka u budžetu

F
6.12.2012. u 18:50
0
9
Vlada KS privremeno obustavila izvršavanje pojedinih rashoda i izdataka u budžetu
0
Vlada KS  privremeno obustavila izvršavanje pojedinih rashoda i izdataka u budžetu
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je danas, na svojoj drugoj redovnoj sjednici, usvojila Odluku o privremenom obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Budžetu KS-a za 2012. godinu s ciljem njegovog uravnoteženja, a do donošenja izmjena i dopuna Budžeta za ovu godinu.
Ova Odluka se neće primjenjivati na: tekuće i kapitalne transfere planirane iz kreditnih i namjenskih sredstava, plaćanje obaveza po kreditima, povrate javnih prihoda po zahtjevima poreskih obveznika, plate, doprinose, poreze i naknade zaposlenima, izdatke za materijalne troškove i ostale redovne mjesečne dotacije, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Odlukom Vlade data je saglasnost Školskom odboru da na mjesto direktora JU Centar za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od autizma i cerebralne paralize Vladimir Nazor imenuje diplomiranog defektologa i oligofrenologa Zulfu Ahmetovića.

Također je doneseno rješenje da se za vršioca dužnosti direktora-komandanta Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo imenuje diplomirani inžinjer mašinstva Ismet Tucak na period od dva mjeseca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: