|

Vlada KS privremeno obustavila izvršavanje pojedinih rashoda i izdataka u budžetu

Vlada KS privremeno obustavila izvršavanje pojedinih rashoda i izdataka u budžetu
0
F
FENA
6.12.2012. u 18:50
9
komentara
0

dijeljenja
Vlada KS  privremeno obustavila izvršavanje pojedinih rashoda i izdataka u budžetu Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je danas, na svojoj drugoj redovnoj sjednici, usvojila Odluku o privremenom obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Budžetu KS-a za 2012. godinu s ciljem njegovog uravnoteženja, a do donošenja izmjena i dopuna Budžeta za ovu godinu.
Ova Odluka se neće primjenjivati na: tekuće i kapitalne transfere planirane iz kreditnih i namjenskih sredstava, plaćanje obaveza po kreditima, povrate javnih prihoda po zahtjevima poreskih obveznika, plate, doprinose, poreze i naknade zaposlenima, izdatke za materijalne troškove i ostale redovne mjesečne dotacije, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Odlukom Vlade data je saglasnost Školskom odboru da na mjesto direktora JU Centar za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od autizma i cerebralne paralize Vladimir Nazor imenuje diplomiranog defektologa i oligofrenologa Zulfu Ahmetovića.

Također je doneseno rješenje da se za vršioca dužnosti direktora-komandanta Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo imenuje diplomirani inžinjer mašinstva Ismet Tucak na period od dva mjeseca.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...