{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS osudila blokadu glavnih saobraćajnica u Sarajevu

5.3.2014. u 19:21
0
39
Vlada KS osudila blokadu glavnih saobraćajnica u Sarajevu
0
Vlada KS osudila blokadu glavnih saobraćajnica u Sarajevu
Vlada KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlada Kantona Sarajevo u ostavci održala je večeras 24. vanrednu sjednicu na kojoj je osudila blokadu glavnih saobraćajnica u gradu Sarajevu "kojom se građanima Kantona Sarajevo onemogućava sloboda kretanja i ugrožavaju osnovna ljudska prava i slobode“, saopćeno je iz Press službe Vlade KS.
"Članovi Vlade naglasili su da se navedenom blokadom privrednim subjektima Kantona Sarajevo nanosi enormna materijalna šteta zbog onemogućavanja njihovog svakodnevnog poslovanja“ , navodi se u saopćenju.

Na sjednici je data puna podrška Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u provedbi zakonom predviđenih mjera i aktivnosti, a vezanih za deblokadu glavnih saobraćajnica u gradu Sarajevu koje su blokirane od strane pojedinih fizičkih lica i motornih vozila sa oznakama taxi prijevoza, kako bi se uspostavilo i obezbjedilo normalno odvijanje i funkcionisanje saobraćaja.

“Vlada KS također zahtijeva i od pravosudnih organa - tužilaštva i sudova hitnu provedbu zakona na osiguranju života građana i njihove imovine”, saopćeno je iz Press službe Vlade KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: