{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS odobrila podjelu brašna iz robnih rezervi

F
3.3.2011. u 17:58
0
1
Vlada KS odobrila podjelu brašna iz robnih rezervi
0
Vlada KS odobrila podjelu brašna iz robnih rezervi
Na današnjoj sjednici Vlada Kantona Sarajevo (KS) je utvrdila prijedlog Zakona o primjeni zakona o državnoj službi u Federaciji BiH i uputila ga u skupštinsku proceduru po hitnom postupku.
Sa danas utvrđenim prijedlogom Zakona o primjeni Zakona o državnoj službi FBiH, odnosno nakon očitovanja Skupštine KS o njemu, pokrenut će se nove procedure provođenje tog zakona.

Vlada KS odobrila je podjelu brašna iz robnih rezervi Kantona u ukupnoj količini od 338,88 tona, i to za mjesece mart, april, maj, juni i juli 2011. godine za 2.711 osoba koje su korisnici stalne novčane pomoći ili korisnici prava na subvencioniranje grijanja u Kantonu Sarajevo.

Mjesečni paket brašna iznosi 25 kilograma. Podjela će se vršiti u Direkciji za robne rezerve KS po spiskovima Centra za socijani rad KS, a moći će se preuzeti za deset dana.

Za iste kategorije, Vlada je danas odobrila podjelu i jednokratnih paketa sa hranom i higijenskim potrepštinama koje će biti dijeljeni na isti način, saopćila je kantonalna Pres-služba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: