BiH
1.1k

Vlada KS nije donijela odluku o obustavi nastave, učenici će ići u školu u ponedjeljak

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na vanrednoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo nije donesena odluka o obustavi nastave u osnovnim i srednjim školama, saznaje Klix.ba u Vladi KS.

Kako nam je potvrđeno u Vladi KS, danas je tokom dana razmatrano ovo pitanje, ali odluka o obustavi nastave nije donesena.

"Najvjerovatnije će biti naloženo nastavnicima i profesorima da pojačaju mjere kontrole u vezi sa ulaskom i izlaskom učenika iz škole. Međutim, nastave će u ponedjeljak biti, kao i u narednim danima sve dok ne budu postojali razlozi da se donese odluka o obustavi", rekli su nam u Vladi KS.

Naši sagovornici su dodali kako je direktorima škola ostavljena mogućnost da samostalno donesu odluku o obustavi u svojoj školi tokom sutrašnjeg dana, ili narednih dana, ako situacija bude takva da imaju razloge za takvu odluku.

"Mi nemamo nikakvih najava da će biti nereda u ponedjeljak ujutro, te nije ni donesena odluka o obustavi nastave. Ako bude razloga ili elemenata za takvo nešto, javnost će svakako biti blagovremeno upoznata o takvoj odluci Vlade", naveli su naši sagovornici iz Vlade.

Iz Vlade KS je desetak minuta prije ponoći i službeno saopćeno kako je na današnjem nastavku vanredne sjednice Vlada Kantona Sarajevo zadužila Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS da sutra 10.02.2014.godine do 08:00 sati ujutro, nakon dogovora i saradnje sa direktorima škola i sindikatima obrazovanja, uputi instrukcije školama na području KS-a u pogledu održavanja nastave u skladu sa dnevnim dešavanjima, a u vezi sa aktuelnim protestima građana KS kao i da o tome obavijeste Vladu KS.