{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vlada KS ne osporava povećanje plaća sudijama i tužiocima

F
FENA
13.3.2012. u 15:53
0
2
Vlada KS ne osporava povećanje plaća sudijama i tužiocima
0
Vlada KS ne osporava povećanje plaća sudijama i tužiocima
Fikret Musić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Vlada Kantona Sarajevo (KS) ne spori pravo da u skladu sa zakonom nosioci pravosudnih funkcija u KS-u trebaju ostvariti povećanje plaće za 2,2 posto na osnovnu plaću koja se kreće u rasponu od 2.400 KM za sudiju Općinskog suda Sarajevo (OSS) do 3.600 KM za predsjednika ovog suda.
Ovo je istaknuo premijer KS-a Fikret Musić u izjavi za Fenu, zamoljen da prokomentira navode predsjednika OSS-a Gorana Salihovića s današnje pres-konferencije "da Vlada KS-a vrši pritisak na njega i njegove kolege“.

Premijer Musić, istovremeno, podsjeća da je Vlada KS-a donijela Zaključak na sjednici 28. februara da se plaće svim budžetskim korisnicima za februar obračunaju na način kako je to urađeno za prethodni mjesec, pa tako i sudijama i tužiocima u KS-u sve dok se ne utvrdi visina osnovice za sve plaće, a u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima, što će biti urađeno do kraja ovog mjeseca.

"Svi budžetski korisnici, njih više od 11.000 u KS-u su ili će dobiti februarsku platu po obračunu iz januara ove godine, a Vlada KS-a će sagledati sve mogućnosti za isplatu povećanja plaća sudijama i tužiocima kada se steknu svi uslovi i obezbijede finansijska sredstva za to", pojašnjava Musić.

Podsjeća, također, da je Vlada KS-a na sjednici od 8. marta zadužila Ministarstvo pravde i uprave da zakaže sastanak s predstavnicima pravosuđa u vezi s aktuelnom situacijom za isplatu plaća i naknada u skladu sa Zakonom o plaćama i drugim naknadama sudija i tužilaca u Federaciji BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: