|

Vlada KS izdvojila 200.000 KM za pomoć USK u upravljanju migrantskom krizom

Vlada KS izdvojila 200.000 KM za pomoć USK u upravljanju migrantskom krizom
250
F
FENA
16.5.2019. u 16:44
29
komentara
250

dijeljenja
Vlada KS izdvojila 200.000 KM za pomoć USK u upravljanju migrantskom krizom Foto: H. M./Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je danas donijela Odluku o izdvajanju 200.000 KM kao pomoć Unskom-sanskom kantonu (USK) u upravljanju migrantskom krizom koja je najizraženija upravo u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.
Ministar unutrašnjih poslova u Vladi KS Admir Katica upoznao je Vladu detaljnije s nedavnom posjetom ovom kantonu i svim aspektima problema nastalih velikom koncentracijom migranata upravo u općinama ovog kantona.

"Imajući u vidu informacije koje je ministar Katica danas predočio Vladi i nakon opsežne rasprave koja je uslijedila, Vlada je jednoglasno donijela odluku da izdvoji 200.000 KM kao pomoć ovom kantonu u upravljanju migrantskom krizom. Također, raspravljajući i o pitanjima migranata u Kantonu Sarajevo, na narednoj sjednici Vlade donijet ćemo odluku o reorganizaciji postojećeg Koordinacionog tijela za pitanja migranata kako bi, uz uključivanje vladinih i nevladinih organizacija, napravili bolji i operativniji tim koji će djelovati po ovom pitanju", kazao je premijer KS Edin Forto.
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...