Dobio negativnu ocjenu
68

Vlada KS donijet će konačnu odluku o smjeni policijskog komesara Mevludina Halilovića

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik Nezavisnog odbora Skupštine Kantona Sarajevo Miroslav Kružik rekao je kako procedura smjene komesara sarajevske policije Mevludina Halilovića može biti pokrenuta tek ukoliko Vlada KS ocijeni Halilovićev rad nezadovoljavajućim.

Kružik je u razgovoru za Klix.ba kazao kako negativna ocjena rada policijskog komesara Mevludina Halilovića od Nezavisnog odbora Skupštine Kantona Sarajevo ne znači da će biti predložena smjena komesara sarajevske policije.

"To je prijedlog ocjene. On se s obrazloženjem šalje ministru unutrašnjih poslova KS, Vladi KS i policijskom komesaru. Ministar i policijski komesar mogu, ali i ne moraju, dati svoje izjašnjenje na to. Vlada Kantona Sarajevo donosi konačnu odluku o ocjeni komesara", rekao je Kružik.

On je istakao da će kantonalna vlada u konačnici odlučiti da li aktuelni komesar sarajevske policije zadovoljava ili ne zadovoljava.

"Tek ako Vlada KS donese odluku da policijski komesar ne zadovoljava, odnosno nakon što nam pošalje takvu odluku, mi u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima KS pokrećemo proceduru za smjenu", kazao je Kružik.

Zaključio je da Mevludin Halilović sve do tada nastavlja obavljati poslove policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova KS u skladu sa zakonom.