Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ostali gradovi/kantoni su nebitni? Da se razumijemo jasno da je to kantonalna politika, ali hejbe se većini naroda i za Dodika i trojku i rusiju i ukrajinu i zelenu energiju, dajte nam sad i odmah da živimo. Nismo kornjače da živimo 390 godina. Generacije rođene oko rata i u ratu imaju 30-40 godina i ne vide nikakav pomak ka normalnijem/boljem životu osim da idu vani
Kakve veze ima ovaj članak sa drugim gradovima i kantonima? Valjda ako si nezadovoljan u svom kantonu taj isti upit pošalješ vladi, službama, kome već?
super, sbk kanton propao kao zeton!
Kakve veze ima SBK sa ovim člankom?
U KS su promjene itekako vidljive ko hoce posteno da sagleda situaviju. Prvo trudnice, pa obdanista, pa prevoz besplatan za ucenike, pa kompletna sanacija tramvajske pruge, pa nova pruga do hrasnice, pa novi trolejbusi, pa novi tramvaji... Mogu samo cestitati vladi KS. I nesto mislim kakvo bi Sarajevo bilo da je ova vlada od 1995 godine!
...prevoz je besplatan za neke ucenike. Nama iz Tibre 2 jos nije...a punimo isti budzet KS iz kojeg je drugima "besplatno".
Koliko je ono kindergeld? 250 EURa mjesecno do 18 godine djetetovog zivota? Vlado hajmo to bolje.
I onda da mijenjamo trojku u Sarajevu? Pomaci su itekako vidljivi Cengicu.
Samo rijetki u KS su osjetili promjenu vlasti jer su veoma male razlike izmedju proslih i sadasnjih. Mislim na globalnu kulturolosku sliku Sarajeva, iako smo imali drugacija obecanja i nadanja.
Ne znam vala, Nove trole, novi tramvaji i nova pruga mislim da to vide svi.
Kakve veze ima trola sa opcom kulturom?
Znači ako ja kao punoljetna osoba, roditelj, svjesno kupim stan u nekom objektu udaljenom kilometrima od neke škole ili bilo kakvog prevoza, država je dužna da mi plaća djetetu prevoz do škole, jesam li dobro shvatio?
Pitanje za ove što postavliaju pitanja o Tibri...
Prvo se grade naselja, pa tek onda skole. Skola u Tibri se obecava vec 10 godina. Roditelji djece iz Tibre placaju poreze i pune budzet kojim upravlja Vlada KS. S tim u vezi, imaju i ocekivanja od te vlade i tog budzeta. Obrazovanje se finansira s kantonalnog nivoa. Zato ocekujemo da ovo pitanje rijesi Vlada KS.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Hoce li se Vlada KS sjetiti i djece iz Tibre 2? Hoce li i skolsku 2023/24 sami placati prevoz do najblize skole? Kada treba naplatiti porez tada ne smeta urbicid Tibre...kada treba iz tog poreza obezbijediti prevoz do skole "muk".
...refundirajte nam troskove prevoza za 2022/23, da osjetimo "promjenu" koju ste nam obecavali.
Nema ti Vlada s tim nista. To je do Opcine. U Centru djeca besplatno koriste autobuse.
ovo je zato jer premijer Nihak Uk ima malo dijete, kad krene mala u skolu, kurkoo ce biti i subvencije za vrtice XD
USK Ruznic i NES ugledajte se