{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS-a utvrdila Prijedlog zakona o srednjem obrazovanju

F
19.8.2010. u 19:20
0
3
Vlada KS-a utvrdila Prijedlog zakona o srednjem obrazovanju
0
Vlada KS-a utvrdila Prijedlog zakona o srednjem obrazovanju
Na sjednici Vlade Kantona Sarajevo danas je utvrđen Prijedlog zakona o srednjem obrazovanju, koji će biti upućen u skupštinsku proceduru, potvrđeno je danas Feni u Pres-službi Kantona Sarajevo.
Između ostaloga, ovaj prijedlog zakona predviđa da srednje obrazovanje bude obavezno obrazovanje u Kantonu Sarajevo, i to u trajanju najmanje dvije godine, odnosno do punoljetstva djece.

Zakonom je pojašnjeno da će za učenike koji ne budu mogli pratiti redovnu nastavu biti prilagođen nastavni plan i program.

Na sjednici je bilo i govora o načinima izbora školskih odbora. Sadašnjom odlukom utvrđeno je da se školski odbori biraju po aktu OHR-a.

Tim aktom predviđeno je da se u školski odbor bira jedan predstavnik Vijeća roditelja, jedan predstavnik uposlenika, jedan predstavnik općine ili grada i jedan predstavnik resornog ministarstva, kojeg bira Ministarstvo obrazovanja a ne Vlada.

Na sjednici je utvrđen i Prijedlog strategije razvoja visokog obrazovanja u KS-u 2010-2015. godine.

Vlada je usvojila i odluke o dodjelama koncesija za gospodarenje na sedam lovišta u KS-u, za čije provođenje je potrebno da Skupština KS-a da svoj glas, rečeno je Feni.

Na sjednici su usvojeni i prijedlozi odluka za dodjelu koncesija za eksploataciju dolomita na pet kamenoloma.

Utvrđen je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o pristupanju procesu osnivanja Javne ustanove Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: