{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vlada Japana stipendira studente iz BiH

Piše: E. Kavgić/Klix.ba
17.4.2012. u 15:17
7
4
Vlada Japana stipendira studente iz BiH
7
U utorak je u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu predstavljen program stipendija koje dodjeljuje Japanska vlada studentima BiH za 2013. godinu.
Na prezentaciji su studenti upoznati o uvjetima konkurisanja i mogućnostima koje pruža stipendija te su predstavljena četiri programa stipendija za 2013. godinu.

"Ove godine Vlada Japana nudi četiri programa stipendiranja za sve zainteresovane studente iz BiH, a posebno izdvajamo program namijenjen za postdiplomske i doktorske studije", izjavila je Tamaski Usuda, kulturni ataše ambasade Japana.

Na prezentaciji je svoje iskustvo studiranja iz Japana podijelila i dobitnica stipendije Alma Džinalija.

"U Japan sam otišla 2007. godine, Tamo sam studirala arhitekturu. Bio je to veliki izazov za mene, ali svakako i lijepo iskustvo. Nova tradicija, okolina, svijet, ali bez obzira na to, svakom bih preporučila da doživi ovaj izazov", izjavila je ona za Klix.ba te dodala da je u Japanu provela četiri nezaboravne godine.

Stručni saradnik za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu Adnan Rahimić je rekao da saradnja Univerziteta u Sarajevu s ambasadom Japana traje već nekoliko godina te da svake godine Vlada Japana u skladu sa svojim potrebama dodjeljuje stipendije studentima iz BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: