Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
opet hitna telefonska sjednica onaj zove s vikendice onaj s planine onaj iz antalije a onaj sa sekretarice
Fadil Novalic,"menadjer" iz realnog sektora!?Sta smo dozvolili da nam ljudi,sto ne reci i upitne fizionomije i cudnih faca kroje zivot,strasno
Ukoliko Vlada ne riješi način izmirivanja obveza državnih organa i ukoliko to ne ne bude efikasno i ultimativno, sa relativno brzim rezultatima, komforno će morati podnijeti ostavku , jer ne treba nam Vlada koja ne sprovodi zakone za koje ona treba da bude garant. Ovo bi mogao postati novi problem o kojem će se morati izjasniti nadležni najviši sudski organi.Neefikasnost Vlade koći kompletan sustav od mirovinskog i zdravsvenog osiguranja, dosvih pora života u ovom entitetu.
Znači privatna poduzeća naj...še kako god okreneš! Inspekcije se hvala svaki dan kako su pozatvarale na stotine poduzeća , kazne drakonske, a niko se ne pita kako pomoci privatnim poduzećima da prevazidju problem . Fuj! I kažu da je zakon isti za sve ! Hajde da vas vidim da meni dodjete , poslat ću vas Novaliću i Zvizdiću da vam oni plate !
Uhapsite direktora PU, propjevat će on gdje su milijarde maraka od radničke klase i penzionera.
Samo guraj pod tepih poslje izbora nek se jebu ...
Privetne firme mogu da yebu kako hoce, inspektori se izivljavaju i lupaju kazne, a drzavnim ne mogu nista. Eto na sta je spala ova drzava i ova vlada. Ne provodi ni sopstvene zakone.
Drzavnim se ne smije blokirat ,a privatna mozes jbt....Dug tri drzavna preduzeca veci je 500 x od 5000 privatnih preduzeca.Privatne firme pune budzet kako tako ,drzavni aparat i drzavne firme mu jbu znanje.Po 15 god.neuvezanog staza i nikom nista
na sceni su 4 jahača apokalipse. šerif meklaud im ništa ne može
Radis lose, usluge ti ispod prosjeka, konstantno si u gubitku, dugujes drzavi i njenim gradjanima - ipak ti sve bude oprosteno. Trebamo li ocekivati da direktori ovih preduzeca dobiju unapredjenje u nekoj bliskoj buducnosti?
Šta če sada sa akcijom poreskih inspektora.
okrenut' po pijacama
Inspektori harač skupljaju u privatnim poduzećima, kasniš 3 mjeseca , blokiran račun i kazne. Ako nemaš dva zaposlena kazna, ugovor o djelu ne priznaju , nemaš para da ih paltiš kazna , nemaš prostoriju za pušenje kazna , nemaš bedž kazna itd .... a kažnjavaju po Uredbi koja ne vrijedi jer je zakon ukinut 2007 . Ode i ovo malo privatnika u 3PM.
Pozivam sve privatnike da neplačaju porez i PDV jedan mjesec pa da vidimo onda.
Moj drug,prioritet u placanju ima policija,odmah nakon rata ino kredita,jel' mislis da ce polupismeni krezavi drotovi stat' uz narod
Svima koji ovo nalaze nepostenim onda bojkotujte gras i sam ce propast jer nece imat koga vozat. Ide ljepse vrijeme, izvucite bicikla i pravac na posao, u granap, u goste, u k... krasni. Ako izadju da protestuju opet cete ih lagodno zaobici sa vasim bajsiklom :D. Za privatnika ima pravilo svakog 10. u mjesecu ako zakasni sa uplatom, kazna plus kamata, odma dobijes dopis. Koliko li se onda kamata samo navuklo ovim uhljebarima pored poreza boga pitaj.
Sad po običaju, udri po sirotinji!
Ovo je veoma opasna situacija. Kada se vlada podtavi sama iznad zakona.
ada no,pljatit ce naljod